Creative Commons funderingar: Men hur är det med upphovsmannen?

I förmiddags var jag inbjuden som talar för folkbildningsrådet och jag pratade om Creative Commons och om vad de ska fundera kring när de ska licensiera sitt material på nätet. Jag hade fått äran att bli inbjuden i egenskap av min roll som skolombud för Creative Commons i Sverige. Min presentation vill jag gärna dela med mig av så här är den:

Det var en otroligt dynmanisk grupp, frågorna riktigt for i luften och de handlade om allt från upphovsmannens ideella rätt till om och hur man skulle välja licens, och jag kände att det här var en grupp som visste vart de var på väg. Det ska bli otroligt spännande att se vart deras arbete kommer att landa.

Vi ägnade ganska mycket tid åt att diskutera attribution, och om det är viktigt eller inte. En annan fråga som berördes och som vi inte kom fram till något svar var på frågan om när mitt skapande inte längre bara är en bearbetning utan en självständig skapelse som tar intryck av någon annans verk.

Diskussionen gick verkligen hög…

3 tankar kring ”Creative Commons funderingar: Men hur är det med upphovsmannen?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Carina

    Informativt OCH skojigt, hade en 6-åring i knät när jag tittade och han blev imponerad och road av Star Wars-temat 😉

Kommentarer inaktiverade.