Är du nyfiken på att bli en som klickar sig fram på nätet?

Sociala medier är det något för skolan? Är sociala medier något som du kan använda? Jag och @decembertjej (Maria) gick tillsammans på en workshop som @mediasnackers hade om sociala medier och frågan som drev workshopen framåt var vad är sociala medier, och hur kan ni använda dessa verktyg i skolan?

Liksom många andra workshops i Karlstad började även detta på Youtube, med ett klipp om cupstacking:

Cup stacking, tänker du, så tänkte jag med. Roligt, men till vilken nytta? Genom kanalen Youtube kan och kan de som är intresserade av cupstacking

 1. få kontakt med andra med samma intresse
 2. kommunicera med andra som har samma intresse

de sociala medierna är verktyg för att engagera andra, göra andra engagerade i det som intresserar dig, cupstacking eller vad det nu är. Frågan är hur kan skolan använda dessa verktyg? @mediasnackers var tydlig det handlar om att engagera sig i the button theory, på webben handlar det om att klicka sig fram, inte leta efter manualen utan att klicka för att lära…

Sedan handlar det om att inse att det på webben finns massor med verktyg som gör att du kan engagera dina användare i dina intressen, och det gäller att använda dessa olika verktyg för att engagera dem. Om du bara har en hammare, så är det enda du ser spik.

Några av de verktyg som vi fick demonstrerade var:

Det tydligaste var dock att utgångspunkten för alla dessa dynamiska verktyg var bloggen, och själva ledordet idag måste du vara en människa inte ett varumärke, organisationer kan inte twittra/facebooka/blogga. Berätta vem du är som skriver, berättar, säg ditt namn!

Vill du veta mer om hur du kan klicka dig fram på nätet? Vill du veta mer om hur du kan arbeta med att engagera din elever? Du kanske missade kanske World Summit, då kanske Klicka här är ett alternativ. Jag kommer tillsammans med Peter Ellwe, Mats Larsnäs, Marie Linder, Josef Sahlin och Sandras blogg göra en turné runt om i riket för att inspirera lärare att klicka sig fram på nätet, allt enligt The Button Theory.

Create your own video slideshow at animoto.com.

Klicka här!

Det är Sandra som klickat sig fram i Animoto…

7 tankar kring ”Är du nyfiken på att bli en som klickar sig fram på nätet?

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pingback: Tove Skjegstad

 4. Pingback: Christina Stielli

 5. Pingback: Mats Larsnäs

 6. Pingback: Peter Ellwe

 7. Plura

  Tja, vad är sociala media, speciellt i skolan. Kanske ett grupparbete där den fysiska närvaron inte finns och ett begränsat rum i tiden.

  I den ”vuxna” världen att knyta nya och gamla kontakter. Att som detta fall även kunskapsuppbyggnad. Att i dialogen skapa nya öppningar för tankar som kan testas mot andra. Inte bara en överhetstro att kunskap kommer från någon ”expert” som kan stavas lärare, konsult, forskare, m fl.

  Så tänker jag Plura om detta. Säkert finns fler infallsvinklar.

Kommentarer inaktiverade.