Härligt med lite sommarilska…

Jag läser Max Wallinders inlägg Förbannad och tänker: härligt att någon är arg, och vågar säga det med. Wallinder är arg på:

Att vi lärare inte äger mediediskussionen om vår egen vardag. Att vi inte äger den opinion som rör vår egen arbetssituation.

När jag läser det blir jag också arg, och samtidigt glad! För med sitt inlägg säger Max Wallinder att nu får det vara nog, nu får vi ta oss an rollen att leda diskussionen kring skola, och skolpolitik. Låt våra erfarenheter färga debatten om skolan. Låt oss äga samtalet som handlar om vår yrkesvardag. Men för att göra det krävs att vi aktivt tar ställning och inte lämna debatten till alla som ”vet” allt om skolan och pratar utifrån sina skolerfarenheter, pratar om skolan, som de gick i, eller går i, den skolan som de upplever att deras barn är, eller var en del av.

”skolan största dilemma är att alla har direkta erfarenheter av skolan, sin egen eller sina barns”

Anledningen till att debatten ser ut som den gör beror delvis på oss själva, då vi har lämnat, eller aldrig tagit en aktiv roll i diskussionen om skolan och vad den innebär eller bör innehålla.  Jag blir arg och samtidigt glad och tänker bra, fram med fler arga eller förbannade lärare, som tar bladet från munnen som Max Wallinder. Så kanske vår röst också börjar höras.

2 tankar kring ”Härligt med lite sommarilska…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Björn Kindenberg

    Jag känner igen mig precis i det du skriver. Smittande ilska blandat med en energikick av glädje över att andra delar samma upplevelse av skolans problem som en själv!

Kommentarer inaktiverade.