Bolibompa är barnens ingång på internet

Att får reda på mer om Bolibompa-webben är som att äta en god och söt karamell. Det är en sajt som är de flesta barns ingång på internet. Det är ett stort ansvar, och det gör sajten otroligt rolig och spännande att få reda på mer om. Erik Wahlgren (conceptutvecklare av webben) berättade saker som att det var först när besökarantalet steg till 200 000 på webben som ”TV-folket” förstod att inse att webben har betydelse.

Presentationen i fredags på World Summit kring hur de arbetar med att skapa en webbplats som engagerar barn, som är säker för barn, som är underhållande men ändå inte för präktig, var underbar. Bland annat fick vi reda på att ”pruttknappen” som funnit på Bolibompa sajtens första sida hade varit mer populär än allt annat. Den genererade mest klick av alla funktioner som fanns på sajten under en period.

Erik Wahlgren visade också upp hur genomtänkt tänket är bakom sajten att de har lagt upp hela innehållet utifrån vilka färdigheter som barn har i olika åldrar. Att han som konceptutvecklare på webben arbetade uifrån en färdighetskarta, som var åldersrelaterad…

Samtidigt kunde inte jag släppa tanken, tänk om allt den information som Bolibompa samlar in skulle hamna i kommersiella aktörers händer, skulle det vara lika gulligt då?

1 tanke kring ”Bolibompa är barnens ingång på internet

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.