Sociala medier i skolan eller skola 2.0, i Almedalen och så lilla jag…

Amledalen, Visby, Gotland, jag minns att jag var där på 80-talet, som flicka, när ännu Palme var statsminister. Åh, jag har tänkt att kanske en dag så kommer jag tillbaka, som besökare, som politiskt intresserad vuxen. Kanske en dag, kanske …

Så kom det ett mejl, om att LR ska ha en paneldebatt om sociala medier i skolan, och de ville bjuda in mig att sitta i deras panel… Så i sommar, i juli, ganska snart ska jag till Gotland, till Visby och till Almedalen för att sitta i en panel och prata om sociala medier i skolan.

Bara läs, och kom för all del och lyssna, ta del av samtalet, delta, yttra din åsikt.

Sociala medier i skolan – är det dags för skolan 2.0?

Dag:  7/7 (onsdag) 2010 13:00 – 14:00

Plats: Högskolan på Gotland, Cramérgatan 3

Allt fler riksdagspolitiker använder sociala medier för att närma sig väljarna på deras arenor. Kan skolan dra lärdom av politikernas användning av sociala medier?

Beskrivning

Allt fler riksdagspolitiker använder sociala medier för att närma sig väljarna på deras arenor. De finns på Facebook, de twittrar och bloggar för att skapa en dialog med väljarna, övertyga dem om sina åsikter och ideologier och för att skapa debatt. Medan politikerna ligger i framkant, har skolan halkat efter i utvecklingen. Kan skolan dra lärdom av politikernas användning av sociala medier? Kan skolan använda dessa forum för att nå sina kunskapsmål? Ska lärare i sin profession närma sig de sociala medier där eleverna finns och vilka är i så fall fallgroparna?

Medverkande: Rossana Dinamarca (V), Fredrick Federley (C), Brit Stakston, författare till boken ”Politik 2.0 – Konsten att använda sociala medier”, Kristina Alexanderson, gymnasielärare och bloggare samt Helena Linge, Lärarnas Riksförbund. Moderator: Alexandra Pascalidou

Tänk vilket sällskap, Brit Stakston, Rossana Dinamarca, Fredrick Federley, Helena Linge med Alexandra Pascalidou som moderator, och i det sällskapet ska jag som bloggare och gymnasielärare ingå! Det känns så stort!

Är du i Visby, kom!

6 tankar kring ”Sociala medier i skolan eller skola 2.0, i Almedalen och så lilla jag…

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: Krister Hansson

 3. Pingback: Brit Stakston

 4. Plura

  Grattis från Plura.

  Man skulle likt musen vilja pipa in och lyssna. Men tyvärr, Gotland får vänta. Men ser fram emot ett fullig uppsats här på bloggen. För det kommer att slå gnister med dina med debattörer.

 5. Hanna Johansson, EG

  Kul Kristina!
  Verkar som ett bra seminarium – och på tiden att Lärarförbunden ordnar ngt kring denna fråga!
  Ska ju inte till Gotland eller Almedalen, tyvärr… Kan du inte få LS att ordna ett liknande seminarium i Stockholm till hösten?
  /Hanna

Kommentarer inaktiverade.