Sharing is caring ett första intryck från Almedalen @bjornfalkevik

Idag har jag återigen mött den där bländande generositeten som finns hos de människor som jag möter på nätet eller snarare i sociala medier, viljan att dela, viljan och glädjen att få andra att brinna för sin passion, tro på sin förmåga, dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Tro på att om vi delar kommer vi ännu mycket längre, och fler kan få möjlighet att ägna sig åt det som de brinner för.

Idag var det jag som tjuvlyssnade på Björn Falkevik, som är webbsändingarnas guru nummero uno, när han för andra gången på mindre än en kvart förklarade ingående, med djup passion och glöd samt väldigt pedagogiskt hur man ska tänka, hur han förbereder en webbsändning, en livesändning. Vad som behövs, vad kameramannen kan göra, vad flcikvännen kan tillföra etc. Jag tillstår att jag tjuvlyssnade och att Björn kom på mig.

När Björn kom på mig och frågade ”tjuvlyssnar du?” så tillstod jag, visst gör jag det, men med mycket beundran och då fick jag svaret som vi alla borde ha inpräntat på bröstet: ”Sharing is caring”

Jag har mött Björn Falkevik, flera gånger och i mina kretsar på nätet går han runt med epitet: ”han är bäst på webbsändningar” och jag beundrar hans kunskaper och goda vilja, men mest hans ambition att uppmuntra och få andra att tro på möjligheterna att själva gör det han gör, att dela med sig av sin kunskap för att andra ska kunna växa, och tro på sin förmåga. En djup generositet, tilltro och en enorm passion för det som han gör. Sånt beundrar jag, och en tilltro på att det blir bättre om jag delar…

Frågan jag ställer mig är: hur lär man ut det?

15 tankar kring ”Sharing is caring ett första intryck från Almedalen @bjornfalkevik

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: Ann Markström

 3. Pingback: Björn Falkevik

 4. Pingback: Jerry Silfwer

 5. Pingback: Joakim Jardenberg

 6. Pingback: Ann Markström

 7. Pingback: Helen KreutzBolander

 8. Pingback: Spinns Smurftips #Almedalen #PRofSweden — Doktor Spinn i Almedalen

 9. Plura

  Inte vet jag hur man lär ut detta. Mer en insikt eller mental inställning att det hjärtat är full av talar munnen.

  Men all min erfarenhet genom skrivandet av artiklar och böcker under ”stenålderstiden” gav just det – delad kunskap ger mer kunskap – när du delar med dig förmeras kunskapsmassan. Ett barigt exempel på detta är när stamcellsforskarna knäckte koden till DNA-kedjan. Hade kunskapen patenterats och låst in hade kunskapen minskat. Nu gjorde den inte det utan var allmän för alla att använda, därmed har vi sett en explosion av tillämpningskunskaper.

  Det är inte för ro skull det man säger ”saligare att giva än taga”.

  1. Kristina Alexanderson Inläggsförfattare

   Skolan borde sträva efter att skapa en situation som ger den känslan som du fångar ”det hjärtat är fullt av det talar munnen om”, alla borde få känna så och få ta del av den glädjen och lusten som Björn och många andra här förmedlar det är en ynnest

   1. Plura

    Det är väl det pedagogiken går ut på att inte bara förmedla faktakunskap utan att inspirera och stödja de vetgiriga. Ge dem utrymme att dela med sig av den insikt dom vunnit, inte begränsa för just nu håller vi på med detta.

 10. Pingback: Britta Blomberg

 11. deeped

  Björn är inte bara bäst – han har fasen skapat det hela mer eller mindre. Minns för flrea år sedan när han gjorde webbsändningar med hjälp av en N95 och Bambuser 🙂

 12. Pingback: Sharing is caring -varför är det inte en sanning överallt? | Kristina Alexandersons blogg

Kommentarer inaktiverade.