Det finns en törst på Wikipediakunskap i skolan

Igår skrev jag ett inlägg om Wikipedia, och responsen har varit helt oväntad, i synnerhet i förhållande till att det är mitt i sommarlovet. Det tycks finnas en enorm törst efter kunskap om Wikipedia i skolan. Mitt inlägg kan kanske inte släcka den Wikipedia-törst som finns där ute i skolan, men jag har lovat @opedagogen att komplettera med lite bilder, och förklaringar. Det kommer så snart jag har semestrat klart.

Sedan ska jag skriva ett om Creative Commons också, med lite tips på vad jag brukar lära mina elever om upphovsrätt och Creative Commons, med övningar där till.

Via mejl fick jag följande respons från Anne-Marie Körling, som skriver:

Nu har jag skickat ut en länk till ditt Wikipediainlägg till hela min kommun. Du ska ha en pedagogisk ros för ditt inlägg – alla inlägg med – näe – du ska ha blomsterfång. Det är något annat jag tänker på också – det är ordet SHARE som jag tycker är något större i engelska ordet – och det gör vi på nätet. Vi delar generöst med oss. Vilket kollegium vi utgör. Öppet för alla. Jag kan bli rörd till tårar när jag tänker på det. Och just för sådana inlägg som jag nyss läst hos dig. Återigen – hur säger man tack när hjärtat vill skrika ut det.

Och du – publicera mitt mail i din blogg.

Sedan fick jag en underbar länk av Britt Tågmark om att hon lagt upp mitt Wikipedia inlägg på Kumlas skolwebb, kolla så snyggt det blev:

Och jag hamnade i Veckans bästa, med kommentaren:

Så ofantligt bra! Skriv in i läroplanen genast!

och tack till Lars Lundqvist för att du puffa för mig på Facebook, och tack alla som retweetade mig på Twitter 🙂 Tänk med ett semesterinlägg om Wikipedia…

6 tankar kring ”Det finns en törst på Wikipediakunskap i skolan

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Ann Markström

  3. Pingback: Britt Tågmark

  4. Pingback: Marie Andersson

  5. Britt T

    Det märks tydligt att det finns en önskan om mer kunskap runt Wikipedia! Jag ser mycket fram mot både kompletteringar och inlägg om Creative Commons. Du skriver insiktsfullt och skapar sådan lust att lära sig mera.

Kommentarer inaktiverade.