Ett första intryck, kan du aldrig göra om…

En av mina elever valde att prata om det första intrycket som en människa ger, hur snabbt vi dömer, hur snabbt vi säger så här är hon eller han?

Det var ett väldigt bra tal bland alla andra, och ändå inte för det Camilla gjorde var dels att prata med glöd, energi och försökte göra det tydligt för oss att vi dömer snabbt, omedvetet, men om vi ger den andre en liten stund till, en möjlighet att göra ett andra intryck genom att t.ex. lyssna, höra, försöka förstå kanske vi blir överraskade. Sedan valde hon att återberätta för klassen och för mig om klippet med Susan Boyle i Britan got talent Idol

Även i genom bloggen ger vi ett första intryck och vi dömer drar slutsatser på ett sätt som Mymlan har sammanfattat i inlägget ett första intryck, det är tänkvärt och alla som bloggar bör läsa det och fundera kring det Mymlan säger, och fundera kring vilka du vill möta samt vad de ser och hur de/vi dömer:

Det kan alltså vara läge att fundera över vilka man vänder sig till med sin sin blogg, och vilket intryck man vill göra.

Men ibland så träffar vi den bortvalda människan igen och igen. Eller ramlar in på samma fula blogg igen och igen. Och långsamt lär vi oss se bortom det yttre, för att inse att vår första bedömning var fel. Fast ibland är den rätt.

Många är de bloggar som jag ryggat för både en och två gånger innan jag insett att de har ett innehåll. Som är bra.

Men det finns så många människor. Och så många bloggar. Det spelar roll hur de ser ut. Hur de är skrivna. Hur de är skrivna märks nämligen innan man läst vad som är skrivet.

Du får aldrig en andra chans att ge ett första intryck.

Nu när skolan börjar är det många elever som ska göra ett första intryck på andra kamrater på lärare, och lärare som ska göra ett första intryck på kollegor och elever. Det Mymlan skriver om bloggar det gäller för första intrycket, första skoldagen också. Det ä sant att du aldrig får chans att göra om ditt första intryck, och livet är det inte som på idol, men å andra sidan får vi många möjligheter att göra första intryck, men fundera över vilket intryck du vill ge och för vem och även om du är snabb på att döma, fundera en gång till kanske döljer det sig något mer, om du funderar, lyssnar, känner, tittar lite närmare, försöker en än gång…

5 tankar kring ”Ett första intryck, kan du aldrig göra om…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Kvällsläsning « Rektorns blogg

Kommentarer inaktiverade.