Om att använda WordPress i undervisningen

I min undervisning är WordPress mitt viktigaste verktyg. Och jag använder WordPress bloggverktyg för alla former av uppgifter. Anledningen är att WordPress är ett enkelt och användarvänligt verktyg som ger mig som användare mycket möjligheter.  Under föregående läsår hade jag en blogg som min klass hade som inlämningsplats för majoriteten av mina lektionsuppgifter. Och med enkla plugin som Authors widget kan jag hålla reda på precis, vad varje elev gör och inte gör.

Det är enkelt för mig att hålla kolla och inlämningplatsen samt ställe där eleverna hämtar information om uppgifterna ligger på nätet. Alla kan ställa frågor till mig och alla kan se mina svar. Det är inga papper/stenciler som kommer bort eller som försvinner utan allt som eleverna behöver för en uppgift ligger online. Min klassblogg blev som en gigantisk gemensam elevportfölj.

När jag arbetar med fördjupningar och grupparbeten och fördjupningar av olika slag använder jag även WordPress och bloggen, för det är ett verktyg som gör att eleverna lättare kan samarbeta, men samtidigt så dokumenteras processen och varje elevs insats på ett tydligt och enklet sätt. Freeriderproblematiken i grupparbetet blir synligare, och elever gynnas även av att samarbeta.

För de lärare som jag träffade igår i samband med Webbstjärnans Workshop om WordPress i skolan gjorde jag en kort liten presentation som visar på olika sätt att arbeta med WordPress och webbpublicering i skolan, den vill jag gärna dela även med er. Den visar på olika sätt att arbeta med just WordPress som ett verktyg i skolan:

9 tankar kring ”Om att använda WordPress i undervisningen

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: Mats Öström

 3. Pingback: Lennarth Bernhardsso

 4. Pingback: Victoria Hemdahl

 5. Mats

  Tack – verkligen inspirerande!
  Nu börjar det bli möjligt att tvätta bort den där efterhängsna stämpeln av ”blogg som ”privat läckage”!

 6. Pingback: Anne-Marie Körling

 7. Pingback: Världens bästa lektionstips om Wordpress i undervisningen | Anne-Marie Körling välkomnar dig till:

Kommentarer inaktiverade.