Så var det höst igen…

Jag smög igång redan förra veckan med ett litet inlägg om hur enkelt man kan använda skolans webbplats som utgångspunkt för ett arbete med källkritik, om du missade inlägget så här är teasern och läs sedan hela i Kolla Källans idélåda Källkritik behöver inte vara svårt.

I mitt arbete med källkritik har det varit viktigt att välja en utgångspunkt som eleverna kan känna igen, som de kan förhålla sig till. Jag har ofta valt att inleda arbetet med källkritik med att låta eleverna titta på hur till exempel den egna skolan presenteras på skolans webbplats.

Skolan webbplats har också varit utgångspunkten för att lära mina elever hur de ska tänka när de gör en webbplats, att de ska fundera kring mottagare, syfte och innehåll och hela tiden ha dessa i åtanke när de skapar sin webbplats. Ja det var ett litet annat tips, men skolan webbplats kan vara användbar till mycket.

2 tankar kring ”Så var det höst igen…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: kalexanderson

Kommentarer inaktiverade.