Mer öppen dialog, tillåt dig fråga nyfiket och bli berikad

Jag har ett lågintensivt bloggsamtal med Johan Lange som har pågått sedan vi träffades i Almedalen, och han ville att jag skulle utveckla varför sociala medier är de mest grymma pedagogiska verktyg som jag stött på. På #sswc hade jag lyckan att än en gång träffa Johan men den här gången var det min tur att vara åhörare och lyssna på honom och hans session om LUCK®.

Nu har en vecka gått och jag har haft för avsikt att skriva mer om #sswc och mer om mina upplevelser där, så har det inte blivit på grund av massor med skäl, men idag satte jag mig för att summera och fundera kring dels vad #sswc kring sessioner som Johan Langes, om möten, skolan och vardagen. Det är så många möten i skolan saknar är just det som fanns på #sswc, glöd, passion, närvaro. Och frågan ringer i mitt huvud hur kan vi skapa det i vardagen?

Jag var på flera sessioner och de hade alla liknande drag, och när jag sammanfattar med en mindmap blir Johan Lange på många sätt min bild av sswc. Jag låter bilden beskriva:

Alla sessioner som jag tog del av hade en glöd, en passion, byggde på en idé, en vilja att dela och låta sig berikas av att möta andra och andras kompetens. Så var det även med Johans session, det var för mig möten på #sswc. De som höll i olika sessioner var djup övertygade att de med engagemang och glöd lät sina idéer berikas och utvecklas genom att de fick möta andras infallsvinklar och idéer. Sharing is Caring, och än mer…

Jag skulle vilja att alla möten som jag kommer på är, öppna, kompetenta, fyllda med passion och intresse. Jag skulle vilja uppmana till mer #sswc, i vardagen, in i skolan. Mer un-konferens i skolvärlden, mer som Johan, med ett lugnt, engagerat, fokuserat och lyhört lugn låta andra ta del av ens kompetens och samtidigt låta sig berikas och tar del av andras idéer, möter andras infallsvinklar, frågor och tänk. Och helst på samma professionella sätt som Johan bland andra gjorde på #sswc, genom att tillstå att det finns problem, att det finns risker att ingen är fullkomlig.

Mer öppen dialog, fler möten kring det som vi har en passion för, eller åtminstone öppna upp för att våga ställa frågan nyfiket om att du vill få en annans infallsvinkel, använd en ton som bygger på tilltro till den andre, så att visa att du vill berikas… Tänk vilken berikande plats skolan och vardagen skulle kunna vara då…

Och Johan tack för att du bara tog det för självklart att jag skulle vara på #sswc, det bär jag med mig och är djupt tacksam.

13 tankar kring ”Mer öppen dialog, tillåt dig fråga nyfiket och bli berikad

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pingback: Peter Forsman

 4. Pingback: Johan Carlström

 5. Pingback: Christina Löfving

 6. Pingback: Anne-Marie Körling

 7. IT-mamman

  Attans, vad bra skrivet. Attans. Jag vill också ha mer unconferens i skolan, mer toner som andas tilltro och nyfikenhet. Attans, vad bra. Nu måste jag läsa en gång till.

 8. Pingback: Ann Markström

 9. Pingback: Ann Markström

 10. Pingback: Mattias Östmar

 11. Pingback: Niklas Dahlqvist

 12. Johan Lange

  Oh, Kristina,
  jag blir alldeles förlägen. Tack för de vänliga orden! Önskar att alla elever fick en lärare som var lika engagerad som du. Och visst finns det SÅ mycket bra i de nya medierna – funktioner som är så bra för samarbetsverksamhet!

  Fortsätt så! och vi håller kontakten!
  Nu börjar jag rulla ut tänket hos mina kunder och responsen är mycket god!

Kommentarer inaktiverade.