Vi skulle aldrig ha träffats, utan våra bloggar…

Jag pratar med Anne-Marie Körling i telefon, och för att vara jag är det ganska ofta. Vi pratar webb, blogg, skola och livet. Det är underbart, berikande och dynamiskt. Men som det är när vänner som inte pratar så ofta med varandra i telefon så går vi loopar, vi återkommer till samma ämnen, samma frågor och alltid, varje gång vi pratar så kommer följande fras:

-Vi skulle aldrig ha träffats om det inte vore för sociala medier, för webben, för bloggeriet.

Kanske är det så… Om inte sociala medier funnit då hade vi kanske möts, på någon konferens, på någon studiedag, eller genom att jag hade läst hennes bok men vi hade inte utvecklat vår vänskap, vårt systerskap, våra samtal, vår dialog som sociala medier gör att vi kan. Det som jag och Anne-Marie slår fast om och om igen i våra samtal är att i sociala medier blir det fokus på innehållet, inte på mitt utseende, på min ålder på min akademiska kompetens, vi kan mötas som mer jämlika.Om det inte vore för bloggen för sociala medier och för det innehåll som vi delar, som vi vill prata om hade vi aldrig fått tillfälle att berika varandra.

Eller för att citera Jardenberg och hans underbara kommentar som jag av en händelse hittade i min ”spamkorg”

(btw, att content inte är kung har vi väl slagit fast för länge sedan. För att citera Cory Doctorow: ”content isn’t king, conversation is. Content is just the stuff we talk about 😉

Åh, vad jag är tacksam för att sociala medier finns, att Anne-Marie finns, att du som läser det här finns. Att vara en bloggerska berikar mitt liv…

6 tankar kring ”Vi skulle aldrig ha träffats, utan våra bloggar…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Anne-Marie

    Du – det är så det är – och jag håller med Jocke Jardenberg – det är samtalet som är det viktigaste. Och jag är glad för att det är så som vi träffas. Det är genom orden, gemenskapen i dem som vi möts och jag älskar texternas utflykter. Jag berikas av ord här, och hos någon annan, vi lär känna varandra genom orden. Det är själar som skriver, det finns inget ord som inte är socialt. Men det beror på hur vi förvaltar det. Du har alltid förvaltat mitt ord med respekt och det värderar jag. Jag tror mig ha gjort samma. Och när vi träffas så fortsätter vi alltid diskussionen. Det är inget antingen eller det är både och. Hurra!

  3. IT-mamman

    Återigen, attans vad bra skrivet. Vad skulle jag göra utan er? Något annat, men inte detta att berikas av er. Vill inte vara utan. Genom sociala medier får vi input från fler och kan låta tankar och idéer växa och utmanas. I en kärleksfull anda.

  4. Pingback: Too many kings, no empress! « arkland

Kommentarer inaktiverade.