The boy with the Camera without colors

The boy with the Camera without colors

Originally uploaded by Kalexanderson

Bilden är tagen idag, och när jag lade upp den på Flickr så sa pojken på bilden:

”Det är jag, fast utan färger”.

Genast insåg jag att i min värld är det naturligt att bilder kan komma i grå toner, svartvitt, men för honom kommer han i färg. Han är i färg, lever i färg, bilder på honom är i färg men på den här bilden är det ”jag fast utan färger”.

Tänk hur olika vi ser på världen, våra erfarenheter påverkar vårt sätt att se på bilden på verkligheten, på oss själva. Hur kan vi möta de barn som växer upp idag med deras erfarenheter och utan att ta ifrån dem deras färger, utan att ta för givet att de har alla de erfarenheter som vi har. De kanske inte ens behöver allt vi fick med oss…

Men frågan om hur kan vi använda deras kunskaper och erfarenheter för att låta dem berika vår verklighet och vår vardag är lika viktig, eller än viktigare… Så att vi inte bara slår undan deras erfarenheter…

Jag tror det krävs ödmjukhet och lyhördhet för att barnens verklighet är lik vår, men inte densamma. Men att våra världar möts och berikar varandras.

1 tanke kring ”The boy with the Camera without colors

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.