En liten reflektion om Google Translate

Jag har haft en underbar dag tillsammans med en grupp pensionärer som genom sin lokalförening i Seniornet valt att starta en cirkel om verktyget WordPress. Gruppen jag träffade var entusiastisk, glad, frågvis och extremt intresserad. Dagen har varit fylld med mycket frågor och skratt.

När jag kör nybörjarseminarier om WordPress brukar jag installera subdomäner med en färdig installation av WordPress som deltagarna kan arbeta med. Vi brukar arbeta med en engelsk version av WordPress, vilket kan förvirra en del. Men idag blev det roligare än så.

Flera av mina seniorer hade google translate som standard inställning i webbläsaren så de talade glatt om för sina vänner att de allt hade en svenskversion av WordPress, konstigt tyckte jag, men tänkte jaha, okey. Helt plötsligt ställer en av deltagarna en fråga, men hur kan det bli så här.

Jag stå och ser hur den text som hon skrivit i WordPress blir en helt annan när hon publicerar, och fattar ingenting. Hur kan det ske? Efter en stund fattar jag det är Google Translate som översätter hennes svenska mening till svenska, och när vi förstår det skrattar vi lyckligt.

En stund senare händer det igen och då hinner jag ta fram kameran och dokumentera, kanske kan du se…

Med google

Utan Google

Google är otroligt! Jag bara viker mig när jag läser…

Till mina seniorer, presentationen om att skriva på webben:

2 tankar kring ”En liten reflektion om Google Translate

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.