Är du lärare, börja blogga!

Idag har jag varit i Göteborg för att prata om Webbstjärnan webbpublicering och sociala medier, och till min hjälp har jag haft med mig Peter Ellwe. Peter Ellwe är lärare på John Bauer i Örebro och vann i Webbstjärnan 2010 specialpriset för sin lärarinsats.

Peter är en lärare som brinner för webben, en riktig entusiast, sprudlande med energi, engagemang och kunskap. Hans främsta råd till lärare var börja blogga, för det ger så mycket möjligheter. Lärare som bloggar får så mycket input.

Personligen kan jag bara instämma. så är det, vi får massor med input, insikter och utbyten. Peter är en av de som på min blogg ständigt ger mig nya insikter, perspektiv, svar, och det gör mig glad. Sedan ger bloggen precis som Peter sa, en yta för reflektion och eftertanke.

I hans presentation berättade han om hur han skapat praktikbloggen, som är en version av Mats Larsnäs projekt med praobloggar, Status online ett projekt kring sociala medier och hur de fungerar, samt hans arbete med WordPress i kursen webbdesign. Att höra Peter prata med sån entusiasm med sån glöd som han gör få mig att verkligen vilja ta tag i alla lärare och skaka om dem. Få dem att lyssna på Peter, när han säger skolan blir mer tillgänglig när vi arbetar med internet som verktyg, för oss för våra elever för deras föräldrar.

Skolan skulle må bra att att anamma lite av det tänk som Peter formulerar när han säger:

Våga göra fel, men gör det fort! Fail fast! Dra inte på det. Kasta er ut, funkar det inte, så lär av det och gör om.

Lite samma sak med att blogga, det handlar om att våga! Kasta er ut, funkar det inte, lär av det och gör om! Börja blogga!

5 tankar kring ”Är du lärare, börja blogga!

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Mats Larsnäs

  4. Pingback: .SE

  5. Pingback: annikawiman

Kommentarer inaktiverade.