Teknikhistoria och kvinnor?

Jag sitter och förbereder mig för att veta vad jag ska förvänta mig. Jag har lyckas få till det så att jag ska på en föreläsning om teknikhistoria på onsdag. Jag brukar inte förbereda mig inför föreläsningar, jag tycker om att upptäcka, fascineras på plats, bli imponerad av föreläsarens kunskaper, insikter, perspektiv.

Men av någon märklig anledning har jag denna gång valt att läsa på, mest för att det kanske göra ämnet mer tilltalande, mer i min smak, kanske kan jag uppbåda ett intresse för ämnet om jag är påläst. Kanske kommer jag till föreläsningen och säger ”teknikhistoria” det är en spännande aspekt på frågan om teknik och vårt samhälle. Jag vill få insikter som det har aldrig tänkt på tidigare.

Så jag sitter här på kvällen och läser på, men jag vet inte, jag vet inte, om teknikhistoria är min grej, det tycks vara en väldigt manlig aktivitet, frågan som ringer i mitt huvud är: Varför är det bara män på bilderna? Vad är det med teknik och män? (förlåt) Men jag undrar verkligen det, var är kvinnorna?

2 tankar kring ”Teknikhistoria och kvinnor?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. malin ströman

    här du är du på ett av mina favoritämnen i livet – som jag funderar på hur man ska kunna lyfta fram kvinnors uppfinningar utan att det blir oproportionerligt i historien, och på hur man kan inspirera och visa att det finns så många lösningar som inte kommer att göras om inte kvinnor blir lite bättre på att göra dem. Jag tänker mig t e x att fler tjejer skulle börja intressera sig för att programmera om de visste att det var Stardoll de skulle bygga :-). Ämnet är oändligt och osorterat och svårt att få grepp om utan att tänka ruskans mycket. Jag håller på och nu du med antar jag :-).

Kommentarer inaktiverade.