Creative Commons i skolan, ett väldigt fint exempel

Hur används Creative Commons i skolan?

Var den fråga som jag ställde mig när jag bad Gunilla Walsh skriva ett gästinlägg för oss på Creative Commons, och som svar fick jag en underbar beskrivning av hur hon tillsammans med sina elever arbetade med att söka efter bilder, som de sedan skulle kunna använda i sitt webbprojekt Fiskis5an. Hennes beskrivning resulterade i ett gästinlägg ”Najs men har du tillstånd?” på Creative Commons Sveriges blogg.

Läs Gunillas fina skildring som är en berättelse om hur hennes elever blir mer medvetna om upphovsrätten och de möjligheter som Creative Commons ger elever som vill, får möjligheten att arbeta med webben och webbpublicering i skolan. Fiskis5an är en otroligt häftig sajt som klass 5 på Fisksätraskolan i Nacka gjorde som en del av sitt Europa arbete i fjol, som de också vann Webbstjärnan med.

Så spana in deras sajt fiskis5an med!

Se även filmen om Fiskis5ans projekt på Youtube

2 tankar kring ”Creative Commons i skolan, ett väldigt fint exempel

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: kalexanderson

Kommentarer inaktiverade.