Jag har aldrig tänkt på sociala medier som ett husdjur

Jag har bestämt mig för länge sedan, jag ska inte ha några husdjur. Jag är rädd för djur och har inget intresse, ingen lust och ingen vilja att ta hand om djur. Så var det bestämt inga husdjur hemma hos Kristina inte. Men Unni Drogge fick mig att fundera idag, har jag gått och skaffat husdjur i alla fall?

We are looking for pets

Är bloggen, och mitt engagemang i den, och i andra sociala medier, som att skaffa sig ett husdjur?  Idag i panelen på Bokmässan om sociala medier och bibliotek så säger just Unni Drogge en one-linern. Att hon fundera mycket innan hon engagera sig i sociala medier :

för det är som att skaffa husdjur

Och innan man tar på sig ett sånt ansvar ska man överväga det noga. Unni Drogges bild är dräpande och samtidigt väldigt fin, den ger en bild av det innebär att vara engagerad i sociala medier. Unni Drogge menar att hon med sitt engagemang i sociala medier, på twitter, genom att blogga, tar ansvar för sina läsare. Och när jag läser Unnis blogg kan jag bara instämma, hon tar verkligen ansvar för sina läsare och för ett samtal med dem, se till exempel hennes bloggpost tid att leva tid att blogga. Det är ett ansvar att vara en som bidrar med innehåll. I och med att  jag engagerar mig, gör mig närvarande i sociala medier, bidrar med innehåll, får läsare så har jag också ett ansvar för mina läsare, att ta hand om dem, prata med dem, mata dem med lite nya inlägg, kela lite med dem.

Åtminstone är det så Unni Drogge menade om jag förstod henne rätt.

Men att sköta ett husdjur innebär så mycket mer än att jag ska vara närvarande och prata med djuret då och då, det kräver vaccinationer att jag ska uppfostra det, så att det fungerar i möblerade rum, är ok i förhållande till andra människor, djur etc. Den biten slipper i jag i alla fall i sociala medier, jag behöver inte uppfostra mina läsare, till att uppföra sig, hur de ska möta andra, hur de ska vara i möblerade rum, eller?

Så innan du engagerar dig i sociala medier tänk efter, fundera en stund, är det så att du har tid för att ta det ansvar som det kräver? Har du tid att ägna dig åt dina läsare, möta deras synpunkter perspektiv, om inte så kanske du inte ska engagera dig i sociala medier, men jag menar att du missar mycket, du missar många samtal kring sånt som engagerar dig. Du missar många möjligheter att få bryta tankar med andra en del som tycker som du andra som tycker annorlunda.

Så fundera ett varv till tänk på all kärlek som ett husdjur kan ge, medföra, tänk sedan på allt ansvar, all tid som det kräver, fatta sedan ditt beslut: husdjur eller inte?

6 tankar kring ”Jag har aldrig tänkt på sociala medier som ett husdjur

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Pernilla Rydmark

  3. Eija

    Jag har också tänkt lite i de banorna ganska länge. Därför har jag väntat in i det sista med att ta steget. Men nu har jag gjort det, och jag hoppas att jag inte ska lämna djuret ensamt i bilen för länge.

Kommentarer inaktiverade.