Nätet för mig närmare mina förebilder, som Liza

Innan jag bestämde mig för att börja blogga med mina elever så gjorde jag som jag alltid gör, jag läste på. Det fanns inte så mycket litteratur men jag ramlade ganska snart över Liza Greczanik lilla bok att Bloggen möter undervisningen. I mina ögon blev hon en lärare som kunde, jag en som skulle lära mig. Hon blev med sin lärarbok min lärare.

Det är spännande vad en bok gör med en, och hur just att hon skrivit en bok, att texten var tryckt och publicerad det fick mig att se Liza som en stor förebild. Jag har varit inne på hennes blogg många gånger, läst tittat, blivit inspirerad, men aldrig har jag ens vågat skriva en kommentar, för vad skulle jag säga till en auktoritet som Liza, en expert.

Jag träffade Liza på Bokmässan, det var stort, märkligt och konstigt, för där stod vi två personer som aldrig setts, aldrig träffats och vi står där jag säger:

Jag heter Kristina Alexanderson, och jag vill bara hälsa och säga att din bok var den första jag läste om blogg i skolan…

Jag möts av en leende Liza som säger:

Åh, är det du som är Kristina Alexanderson, jag läser din blogg…

Plötsligt inser jag att vi har redan träffats men i smyg och genom våra texter. Igår hade jag nöjet att träffa Liza på hennes hemmaplan, i sin vardag på sin skola, och det var om något ännu grymmare. Nätet för mig närmare mina förebilder och det är jag tacksam för. Jag hoppas till och med att jag ska få henne att skriva en gästpost, här hos mig…

4 tankar kring ”Nätet för mig närmare mina förebilder, som Liza

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. cwasteson

  Javisst är det häftigt! De som väljer att blogga verkar ofta vara mycket generösa människor även privat: ”Sharing is caring!”
  Stort tack för att du tillhör denna skara! 🙂

 3. Liza

  Kristina, vilket fantastiskt fint inlägg! Tack så mycket! Dina ord värmer ända in i hjärtat. Jag blir så glad när du skriver att du fann inspiration genom min bok. Det är ju det man hoppas på när boken väl är ute till försäljning… att lärare läser… och vill testa och utforska.

  Jag håller med dig om att nätet är magiskt som ger oss möjlighet att träffas genom våra texter. Det känns som om vi har ett nationellt kollegium på nätet. Här kan vi utbyta tankar och idéer. Häftigt!

  Jag tyckte också att det var väldigt spännande att träffas i verkligheten… och tänk att vi fick lov att lyssna på dig på hemmaplan! Ditt föredrag var väldigt inspirerande och du gav mig många nya idéer. Tack för det!

  … och vad häftigt att vi är varandras förebilder! 🙂

  Jag gästbloggar gärna!

  Bästa hälsningar Liza

 4. Pingback: Värmer hjärtat! - Språkmakargatan

Kommentarer inaktiverade.