Vilket ansvar tar vi för våra leksaker?

Redan i somras väcktes frågan, vilket ansvar har vi för dem som sliter, lever i krig i misär för att vi ska får tillgång till vår teknik? Jag fick in min inbox följande fråga:

Jag funderar tex på att allt det här med iphones och 1 till 1 är ju jättebra men var kommer tekniken ifrån. Vill vi verkligen ha in  teknik som produceras i 3:e världen under hemska arbetsförhållande, vad har vi som inköpare och förespråkare för ansvar där…. Finns det gröna, svanmärkta, fairtrade datorer att tillgå??

När ska vi ta tag i den frågan? Gröna telefoner, laptops vars metaller kommer från drägliga arbetsförhållanden? Där de som satt ihop teknik får betalt, har hyggliga arbetsförhållanden, inte befinner sig i krig…  Frågorna aktualiseras när jag ser den här trailern

2 tankar kring ”Vilket ansvar tar vi för våra leksaker?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Johan Eckman

Kommentarer inaktiverade.