Internetdagarna från en moderators perspektiv

Jag blev väldigt överraskad när jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att ta rollen som moderator för sessionen Nästa generations internetanvändare på Internetdagarna. Att vara moderator är att stå tillbaka och låta gästerna synas, höras. En bra moderator låter sina gäster glänsa, genom att låta deras billians skina. Genom att ställa fördjupande frågor, genom att lyfta intressanta aspekter.

Samtidigt är det svårt med paneler, alla ska få sin tid, sitt utrymme. De som är gäster i panelen ska känna att deras perspektiv blir synliggjort, och i de flesta paneldeltagare brukar ha gjort sin hemläxa, men ändå kan det vara svårt att som åhörare se linjen, samtalet, de intressanta perspektiven, och det är väl moderatorns roll, att lyfta, se linjen plocka fram frågeställningar så att presentationerna fördjupas.

Med alla dessa förbehåll och rädslan för att samtalet skulle dö, att jag skulle misslyckas så måste jag erkänna att det var himla roligt att vara moderator, en utmaning, och jag ser fram emot att få finslipa tekniken, som denna första gång gick väldigt mycket på säkerhet.

Om du vill ta del av sessionen, och de intressanta perspektiv på barn internetanvändande som Medierådet ger med sin studie Småungar och Medier, som presenteras av Ulf Dalqvuist, Bolibompa-webben som Erik Wahlgren presenterar och Länkskafferiets småugglor som Alma Taawo från Skolverket presentera. Så kan ni se den här:

Min inledande presentation kan ni njuta på Slideshare Internetgeneration ii (extra stolt över bilderna, bara mina och Olle Findahls diagram)

4 tankar kring ”Internetdagarna från en moderators perspektiv

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Emil Jansson

Kommentarer inaktiverade.