Till Guldäpplets prisutdelning, som jag helst vill slippa

Varför arbetar jag med it i skolan? Frågan aktualiseras nu igen eftersom jag är finalist till Guldäpplet 2010, och imorgon är det prisutdelning. Jag arbetar med internet i skolan, med webbpublicering i skolan bland annat för att:

 • det är roligt
 • det är en utmaning
 • skolarbete på webben medför att skolarbete möter många fler
 • webben ger mig många möjligheter att variera min undervisning på
 • bloggar är ett fantastiskt pedagogiskt verktyg
 • internet är en del av vår vardag
 • elever ska få mer kunskaper om webben
 • sociala medier är bra samarbetsverktyg

Jag arbetar inte med it i skolan

 • för att jag är en fena på teknik
 • för att jag tror att tekniken/it/internet kan ersätta läraren
 • för att jag tror att det är kostnadseffektivt

Prisutdelningen av Guldäpplet

Jag vill helst slippa komma, slippa stå där och tro, och hoppas, för jag hatar det. Sedan vet jag att jag redan är en vinnare, och än mer vinnare är mina elever, och alla de elever som deltar i Webbstjärnan.

Jag blev en vinnare redan våren 2008, i och med att Hanna Johansson lade .SE | Webbstjärnans erbjudande om att vinna 20 000 kr  på att göra skolarbetet på webben i vårt lärarrum som jag med all enkelhet avfärdade med följande ord

inget för mig

Jag blev en vinnare genom att Hanna (samma som ovan) mejlade ut att .SE erbjöd lärare en kurs i webbpublicering, och att jag gick dit, för jag ville visa upp Blackeberg.
Jag blev en vinnare när mina elever (s2:orna) ställde upp motvilligt på mitt projekt attbesokaenroman.se.
Jag blev en vinnare genom att mina elevers sajt attbesokaenroman blev bidrag 100 i Webbstjärnan 09.
Jag blev  en vinnare eftersom mina elever valde de kända alternativet framför det helt okända alternativet

”jag vet inte”.

Jag blev en vinnare när mina dåvarande S3 med misstro frågade:

Blogga? Vaddå? Tror du att vi ska bli som Blondinbella, eller?

Jag blev en vinnare när S3:orna trodde på mig när jag sa

Att blogga betyder inte att ni ska bli Blondinbella, man kan blogga om mycket annat också. Och det ska ni göra

Jag blev en vinnare när jag fick juryn speciella pris i Webbstjärnan 09.
Jag är en vinnare genom att jag varje dag får gå till jobbet och arbeta med något som jag tror på, något som jag brinner för, genom att jag idag är projektledare för .SE | Webbstjärnan. Jag är en vinnare och jag har många att tacka för min framgång, jag vill nämna några:

 • min man
 • mina barn utan deras stöd hade jag inte vågat, inte kunnat, inte trott
 • min pappa, utan honom skulle jag inte blogga idag
 • min mamma som ställt upp så mycket, och ännu mer
 • min kollega Pernilla Rydmark, vars stöd är oväderligt
 • min kollega Gabriella Lönnroos, som fick mig att inse att det inte är en dröm
 • min bibliotekarie Hanna Johansson
 • Margaretas underbara elever i s3 (2006-2009)
 • min klass och mina elever i S1, S2 och S3 (2007-2010) utan er hade det inte blivit något
 • .SE
 • mina läsare, Du och Du och Du, utan er hade jag inte stått ut med tystnaden
 • alla de som nominerade mig, för er kommer jag nu på tisdag och infinner mig till en prisutdelning, i trots

Jag vill bara säga till mina medtävlare, jag tror att det är någon av er som vinner, och det är så rätt, men jag är i vilket fall som helst redan en vinnare och har varit det länge.

16 tankar kring ”Till Guldäpplets prisutdelning, som jag helst vill slippa

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: Hanna Johansson

 3. Hanna Johansson

  Tack för omnämnandet och tanken! Att bevaka allt nytt och spännande som händer inom skol/IT-området och skicka ut infon till lärarkolleget är en del av skolbibliotekariens dagliga slit! Ngt många av oss gör regelbundet… ibland blir det mailbombning rakt ned i papperskorgen, ibland uppskattad info till rätt personer… Roligt när det faktiskt ger reslutat! Heja!

  1. kristina

   Din ihärdighet och din påstridighet fick mig att minnas möjligheten, tänka att det kanske var något för mig. Sedan kan du förminska det till ditt vardagliga slit, för mig gjorde det mig till en vinnare, och det är din förtjänst och för det ska du erkännas. Jag är tacksam Hanna! Tack! Tack! Tack!

  2. Anna

   Fast vissa sliter lite mer engagerat än andra Hanna, och en sån är till exempel du. Jag blir stolt å dina vägnar också!

 4. Pingback: Anne-Marie Körling

Kommentarer inaktiverade.