En bild blir – Tanja – Bergman – Klon – Stormtrooper

Jag måste bara berätta historien om Lars Lundqvist underbara bilder på sin dotter. De är så vackra, hon är så vacker. När jag ser hans bilder blir jag inspirerad och när jag såg den här bilden:

Tanja

Tanja av arkland_swe (Lars Lundqvist) CC (by, nc, sa)

Jag såg en vacker bild och ett (c) eftersom Lars inte har ändrat sina uppladdningsinställning på Flickr utan ändrar till CC-licens manuellt i efterhand och det är per automatik är (c) om man inte ändrar. Jag hänger en del på flickr (ja, jag erkänner). Sedan såg jag Greta Garbo men jag väljer Bergman

NMA.0028732

NMA.0028732 av K W Gullers nordiska museet CC (by, nc, nd)

Och önskade och ville göra en egen bild, en söndag stod solen in i vardagsrummet, och då gjorde jag en parafras på en bild med en plastleksak, och varför?

A superstar Clone

Sedan inser jag att bild, ljus och möjligheterna utmanar mig, och tillgängligheten. Skapande sker aldrig i ett vakum det sker i ett möte med andra bilder, med andras skapande, sedan blev det en till 🙂

Med hjälp av bilder som är licensierade under Creative Commons kan jag dessutom visa och förklara hur jag skapar mina bilder, visa de förebilder jag har, illustrera processen. Det är grymt!

5 tankar kring ”En bild blir – Tanja – Bergman – Klon – Stormtrooper

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.