Varför gör du det du gör?

Jag får frågan än en gången, det är inte första gången den här veckan. Varför gör du allt det du gör?

-Varför skriver du för Kolla Källans idelåda?
-Varför är du projektledare för .se|Webbstjärnan?
-Varför är förespråkar du sociala medier?
-Varför creative commons?
-Varför skola?
-Varför nätet?
-Varför bloggar du?
-Varför twittrar du?
-Kloner? Varför?

-Varför är du, du? Kunde de lika gärna fråga?

Ofta vill den som frågar dessutom ha ett kort svar, tydligt, koncist och precist! Och inte nog med det sedan kommer nästan alltid följande fortsättning:

Det är mycket, var får du ditt engagemang ifrån?

Vad skulle du svara? Vad svarar du när någon frågar dig:

Varför du lever, jobbar, andas och sliter?

Svaret är enkelt: jag vet inget annat, än att vara den jag är så gott jag kan. Men när jag får frågan vränger jag den försöker ge en bild av vad som driver mig, och sedan landar jag i ett eget svar som försöker förklara, men det räcker liksom aldrig till.

Varför gör man det man gör? Vilka är egentligen drivkrafterna?

7 tankar kring ”Varför gör du det du gör?

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pingback: Joachim Thornström

 4. Cecilia Bengtsson

  Nu fick jag igång min tankeverksamhet igen tack vare ditt inlägg 🙂 Vad driver oss? Det är nog olika saker från person till person. Jag kan ju bara svara för mig och tänker att få större förståelse, se sammanhang, samtala tillsammans om sådant som är viktigt för mig, ja det går jag igång lite extra på och ofta så handlar det om sådant som berör mitt arbetsliv. Jag njuter av när ingen stoppar mina drivkrafter, men jante, tidsbrist, oförstående osv. är bromsklossar och ibland är det bra. Jag hoppas hur som helst att du fortsätter vara den du är och med dina drivkrafter så länge du gör saker som du vill göra, trivs med och får cred för!

 5. Mats

  Jag tänker ungefär som Bob Dylan när han får frågan för tusende gången om varför han turnerar:
  – Något måste man väl göra – och det här råkar jag vara bra på…

Kommentarer inaktiverade.