Skapa tilltro i lärarkåren

Blir via Twitter medveten om att min blogg, mina ord blir del av Lärarkongressen då Eva-Lis Sirén citera dem i sitt inledningstal. Mina ord om att jag tror att

Skolan behöver stolta och säkra lärare, som vet och högt säger: jag vet vad jag gör för jag är lärare. I var lärares kompetens ligger att ta samtiden an och lära och utveckla framtidens vuxna för att klara sig i samtiden, i framtiden, i deras barns framtid och vardag…

Idag har jag tillsammans med min kollega på .se|Webbstjärnan Rebecka Gustafson varit i Malmö och pratat om hur lärare kan arbeta med internet i skola, om sociala medier i skolan. Och min tanke när jag möter lärare är att de ska känna att de har kunskap, förmåga och kompetens för att hantera internet och digitala medier. Internet, sociala medier, bloggar, twitter, Facebook är ”bara” redskap för lärande, det är verktyg som vi kan använda för att underlätta kommunikation som är en förutsättning för lärande.

Jag vet, vill och hoppas att alla de lärare jag möter sträcker på ryggen och känner att de är stolta över sitt yrkesval, över sitt arbete över sin kompetens och vi kan och behöver ta oss an de digitala verktygen. De är vare sig mer eller mindre än verktyg för lärande, precis som pennan och pappret är det, precis på samma sätt är de digitala verktygen, datorn och internet verktyg för lärande.

Jag hoppas att alla som arbetar för skolan, med skolan, för elever skulle ha lite mer tilltro till lärare, TRO på lärarna och visa det, för varje lärare har rätt att vara stolta över sitt arbete. Vi lärare är de som är bäst på att vara lärare och vårt motto borde vara:

Jag är lärare och vet vad som behövs.

Tilltro och tro, och lite mod så går det…

4 tankar kring ”Skapa tilltro i lärarkåren

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Joachim Thornström

  3. Pingback: Peter Liljedahl

  4. Pingback: Petter Bergenstråhle

Kommentarer inaktiverade.