Skriver om medias synsätt på skolan på Second Opinion

kristina alexanderson bilden är tagen av Mathias Klang CC (by,nc)

Jag blev tillfrågad, smickrad och kände mig utmanad, så jag tacka ja till att skriva ett mediegranskande inlägg av hur SvD och Metro skildrar historien om Douglas Berglunds debutbok ”En lat jävels guide till MVG i alla ämnen”.

Idag publicerades det med den underbara rubriken Gulligt istället för granskande:

Ett litet smakprov sedan får ni läsa hela inlägget där:

Varför ifrågasätter inte journalisten dessa råd? Menar Samuelsson på fullaste allvar att han tror att lärare betygsätter beteende, och inte kunskaper? När Douglas Berglunds råd får stå oemotsagda och artikeln rubriksätts med ”Så får du MVG i alla ämnen” är det solklart att jag som läsare upplever att det är så. Här behövs en granskning av innehållet.

1 tanke kring ”Skriver om medias synsätt på skolan på Second Opinion

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.