Malin Ströman fick mig att tänka till, har du tänkt på det?

Jag var på GeekGirlMeetup igår och pratade om Creative Commons, men innan min lilla insats lyssnade jag på en Malin Ströman som pratade på temat Köpupplevelse – vad gör det extra roligt att shoppa online. Att lyssna på Malin var som att höra passion, passion för teknik, shopping och nätet. Presentationen i sig var så himla grym! Men det som fick mig att fundera mycket var när Malin avslutade med följande konklusion

Om jag vill någon vill vara en del av mitt varumärke så måste jag se, belöna och lyfta fram dig som vill vara en del av varumärket

Sedan utvecklade Malin det med att berätta om Halens som hon bloggat om och som dagen efter hade kontaktat henne via hennes blogg, eller snarare Halens kommunikationsbyrå, same, same eller inte.

Jag vill bara ta med mig den tanken, och tänka på den, fundera kring den. Smaka på den och tänka att så borde alla se på de som de vill arbeta med. Så borde skolan se på sina elever, vill eleverna visa att de vill vara en del av skolans varumärke måste skolan också belöna det, lyfta fram det. Jag tänker tillbaka på mina elever som alla i sin Facebook profil, mer eller mindre frivilligt har satt skolans namn intill sin profil. Vad ger vi som dem tillbaka? Hur belönar vi det? Hur lyfter vi fram det, så att de känner sig sedd, bekräftade och lyfta?

3 tankar kring ”Malin Ströman fick mig att tänka till, har du tänkt på det?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: malin ströman

  3. malin ströman

    å vad härligt Kristina – du såg den inte helt självklara kopplingen mellan mitt pedagogiska intresse och onlineshopping – som ju inte är helt självklar :-D. Det handlar just om att skapa engagemang/passion och delaktighet och det gör man ju genom att man ÄR en del av något, att man bidrar, bygger, skapar. Själva skapandet är ett riktigt bra sätt att lära sig något, istället för lyssnandet. Att få inspiration från någon annan, ta till sig den, stoppa in den i sin egen identitet, omformulera den till sin egen och sen… inspireras av någon igen.

Kommentarer inaktiverade.