Att dela, fritt få kopiera och sprida det är en del av CC

Jag kommer hem öppnar datorn och till min lycka har inlägget som jag skrev har kopierats och klippts ner lite för att sedan åter bli publicerat på Mathias blogg Techrisk, precis enligt idéen bakom CC. Lyckan är min, din eller vår 🙂 och nu gör jag detsamma fast jag klipper från hans klipp och återpublicerar det på min blogg 🙂

Nu på söndag är Creative Commons utgångspunkten för temat “Sharing is Caring” på Fotosöndag. Klippt från Creative Commons Sverige bloggen och lite nerbantat från Techrisks Sharing is Caring.

Så här presenteras valet av tema:

”Sharing is caring”. Jag arbetar just nu med ett projekt kring Creative Commons på Riksantikvarieämbetet och för någon vecka sedan träffade jag Kristina Alexanderson. Det mötet och tankarna bakom Creative Commons har inspirerat mig så mycket – så jag inte kan låta bli att peta in det som tema här på Fotosöndag.

Vi tolkar och fotar alltså utifrån begreppet ”Sharing is caring” och taggar #sharingcaring.

Alla är välkomna att delta i fotosöndag och fotografera på temat. Fotosöndag är ett nätverk, eller en grupp på Flickr för de som vill fotografera på ett gemensamt tema tillsammans.

2 tankar kring ”Att dela, fritt få kopiera och sprida det är en del av CC

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.