Äntligen söndag, Sharing is caring

Veckans utmaning var Sharing is Caring, och jag har arbetat hela veckan med temat. Jag är extra stolt över att Cecilia Bengtson valde att delta med en bild som hon tog på bokmässan av mina kloner, min WikiPedia T-shirt och min iphone på. Kolla in hennes blogg. Bilden av Cecilia kommer från Mathias Klangs bilder är tagen på Wikipedia academy. I min ögon en metabild en bild av sharing is caring.

meta wikipedia imageMeta Wikipedia image av Mathias Klang CC (by, nc)

Temat har i vilket fall som helst följt mig i alla mina bilder på ett eller annat sätt. Två exempel:

Sharing Dinner? sharing or maybe not?

Idag när jag skulle fota så blev det så solklart att jag skulle koppla min bild till den fråga som alltid följer med samtalen kring mina bilder, skulle man kunna ta en bild av Walt Disneys figurer och lägga ut dem på nätet, eller är det ett upphovsrättsligt intrång?

Mitt svar är och förblir att det kan inte vara möjligt, men låt oss pröva saken. Det som är spännande med Walt Disney är utifrån vad de skapade sin framgång, ja, ni vet genom att använda de klassiska folksagorna och sedan använda ett nytt medium för att berätta samma berättelse. Till min lycka hittade jag en passande Disney figur och bilden blev följande Teaching Walt the Web thing #cc. Tolkningen får ni stå för själva.

Sedan hade jag tidigt i veckan bestämt för att skapa en berättelse om Clonerna och Stormtroopern samt deras delande. Mina största fans i familjen tyckte att idéen var underbar. De vek sig i skratt när jag visade dem idéen. Så kolla igenom min bildserie för den gick inte att få ihop på en bild 🙂

Creative Commons Sveriges blogg kommer vi att följa upp temat under veckan, ikväll har Jens Rydén publicerat sin bildserie om temat Sharing is Caring på bloggen. Spana in hans bilder de är så läckera. Alla bilder som publicerades på temat kommer jag att publicera även på CC-bloggen imorgon.

4 tankar kring ”Äntligen söndag, Sharing is caring

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.