Jocke -tycker att ni ska göra istället för att tänka efter före

Jag var under två dagar på konferensen om Sociala medier i offentlig sektor, vilket var otroligt spännande roligt och givande. Det är alltid roligt att få nya perspektiv på sociala medier och hur förskolor som Stenhumlan och kommuner som Katrineholm använder sociala medier, eller hur sådan som

”tycker att ni ska göra istället för att tänka efter före…”

som Jocke presenterar sociala medier och deras möjligheter för offentlig sektor. Ett verktyg för att dela fri information under Creative commons, ett verktyg för dialog, ett verktyg för demokrati för att kunna dela eller som han själv beskriver det sociala medier är för offentlig sektor hämtat från Slideshare Kommunwebb manifesto2:

M AN IF E STE T [n] enkla punkter

• inte en webbplats

• fri

• chunky

• fet

• arbetsdokument

• vår

• alltid och överallt

• känslosam (?)

Och sedan uppmanar de på konferensen att gör det som gör att vi förstår webben:

Lev det • Förstå • Kunna • Göra

Jocke är alltid spännande att lyssna på, och han delar du kan ta del av några av hans one-lines i följande video som inuseful gjort om den gröna pricken Jardenberg. Dessutom håller jag med honom, gör mer och tänk efter, efter och inte före!

Pelle Sten gjorde också ett klipp med mig om Creative Commons och en grym en med Lars LundqvistRiksantikvarieämbetet och deras arbeta med sociala medier.

Jag länkar in alla fyra filmer (bäddar in dem). Den första är en sammanfattning av alla tre och de andra tre är lite längre och ger en liten mer ingående bild. Men spana in alla tre. Jocke och Lars är grymma!!!! Jag är som vanligt!

3 tankar kring ”Jocke -tycker att ni ska göra istället för att tänka efter före

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Martin Fernström

  3. Pingback: Lars Lundqvist

Kommentarer inaktiverade.