Creative Commons + Clones + Remix med Curman = SANT

Jag säger bara Maja Larsson. Vilken grej hon har dragit igång, då tänker du Fotosöndag, och det är grymt. Men jag vet inte riktigt om det räcker när jag ska berätta om den här grejen. Den är bara så GRYM!!!! Hon har nämligen skapat en grupp på flickr  The Recreate Culture för att remixa CC-bilder och bilder där upphovsrätten slocknat. Gruppen beskrivs så här:

Allt material som lämnas in i den här gruppen ska vara återskapat av upphovsrättsfria bilder, eller bilder licensierade med Creative Commons licens där det framgår att ändringar och spridning är tillåtet.

Om du hittar material som inte är fritt brukar det fungera att skicka ett mail och fråga…

Uppge också källan till orginalbilderna under titeln på ditt verk.

Remixa, skapa nytt med bilder från till exempel flickr commons eller CC-bilder som tillåter bearbetning alltså inte bär villkoret inga bearbetningar (nd). Och vilka finner jag där, om inte mina kloner.

Jag vet inte hur jag ska säga det här på något annat sätt än se! Visst är det fantastiskt 🙂 Jag är mållös.

The Wedding av Kajsa Hartig CC (by, nc, sa) en bearbetning av Kristina Alexandersons bild Clones in the Snow CC (by, nc, sa) och Gunhild as birde in Stockholm, Sweden av Carl Curman ligger på RAÄ fotoström på flickr Commons

En till att häpnas av är

Remix 002 for RAÄ av Karl Nilsson CC ((by, nc, sa) en bearbetning av Kristina Alexandersons bild Top Model CC (by, nc, sa)och Runestone, Antuna Sweden av Carl Curman ligger på RAÄ:s fotoström på Flickr Commons.

3 tankar kring ”Creative Commons + Clones + Remix med Curman = SANT

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Lars Lundqvist

  3. Pingback: Kajsa Hartig

Kommentarer inaktiverade.