Samtalet i sociala medier

Jag läser it-mammans inlägg Utan samtal dör utvecklingen och säger bara du är så SANN:

Ses vi inte öga mot öga kan vi se varandra i de sociala medierna. Verkligen se. Och lyssna. Men inte bara det, vi kan visa att vi lyssnar genom att ge något tillbaka. Utveckling sker om vi bygger något ihop, inte bara står bredvid och tittar på.

Sedan tänker jag på Anne-Maries underbara bild och tänker vi pratar med varandra idag, fast samtalet startade inte idag, det började då, när bilden, skolskylten publicerades eller så startade samtalet mycket tidigare kanske med Kringlans inlägg Now I’m happy som berättar om lyckan med sociala medier:

The envelope was dark green and there was some sort of thing in it. (This kind of personal letters are of course even nicer than the flat ones.) My address was prettily written with gold letters. At the back of the envelope was written “En IT-mamma kram” and in it was the prettiest fridge magnet. It read “We can do it!”.

Samtalet i sociala medier pågår, som i lärarrummet vare sig jag är där eller inte. Vi griper tag i den som är där, lyssnar på de erfarenheter som han eller hon vill dela, sedan fortsätter samtalet när jag inte är där.

och en dag händer det, och man tror inte att det är sant samtalet pågår utanför begränsningar i tid för jag kan med lätthet gå i dialog med så väl Platon som med Malin Ströman som Stellan Löving, genom sändningen i ur, twitter och en underbar bild (kolla)

Det är möjligt med sociala medier. Och genom alla dessa samtal, alla de erfarenheter som jag kan ta del av som jag delar fortsätter jag mitt lärande och det är som Malin Ströman säger i inlägget Lärande är för stora människor

Det är lika roligt att se alla lära sig. Det ger en glädje att se stjärnorna i Let’s Dance bli bättre, imponera. En lärande människa är imponerande. En lärande människa går inte att döma eller ogilla. En lärande människa är alltid en intressant människa, som inte förblir likadan, utan som förändras, förbättras, förstoras. Varje litet lärande är stort.

Och en del av mitt lärande sker genom de samtal som jag för i sociala medier. Det är coolt!

6 tankar kring ”Samtalet i sociala medier

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: kalexanderson

  3. Pingback: Cecilia Bengtsson

  4. Pingback: Vårgårda bibliotek

Kommentarer inaktiverade.