Att leda som exempel – fungerar det?

Anmäl, tävla, vinn! from .SE:s Webbstjärnan on Vimeo.

Vi på .se|webbstjärnan tror på Creative Commons. Vi vill att de som deltar i Webbstjärnan ska lära sig hur Creative Commons fungerar, att Creative Commons licenserna skapar möjligheter, för mig som skapare och för elever och lärare som skapare. Möjligheter att lära, använda, skapa nytt och inspireras av.

Vi vill lära ut Creative Commons, eftersom de underlättar en digital vardag. Och ett sätt att göra det på är att tillgängliggöra vårt material, det som vi skapar under Creative Commons. Det gör att det som vi gör, det som skapas inom ramen för .se|webbstjärnan också licensieras under Creative Commons, men vi har inga krav på att de tävlande lagen ska licensiera sina bidrag,och jag återkommer i ett annat inlägg till varför.

Idag blev min kollega Rebecka klar med en film som vi vill använda för att uppmuntra alla att verkligen delta i tävlingen och göra något av den webbplats som vi ger gratis till alla i skolan som anmäler sig till Webbstjärnan.

Webbstjärnan är en tävling såväl som en resurs som .se står för, en resurs för alla elever och lärare i svenska skolan. I tävlingen ger alla som vill delta en egen .se-domän och ett webbhotell så att elever kan publicera sitt skolarbete på webben, och på så sätt lära sig mer om internet. Och jag som håller på att gå igenom alla anmälda bidrag så här lång kan säga att det händer grejer på webben när elever och lärare använder den för att skapa, publicera skolarbeten på, kolla bara här.

Filmen har Rebecka Gustafson gjort filmen för att de som deltar i Webbstjärnan ska anmäla sig till tävlingen. Men den är också ett exempel på möjligheterna som CC innebär, eftersom vi valt musik som ligger under Creative Commons för att visa på att det finns bra musik som går att använda. Vi hittade vår på Jamendo.com

Filmen är en stopmotionfilm och erbjuder alla som vill möjligheten att remixa eller skapa utifrån vårt material, säg bara till så lägger vi ut bilderna.

Vi uppmuntra också alla våra användare att bygga vidare, inspireras göra egna, byta musik, texterna i vår film. Den är genom Creative Commons er, att bearbeta, remixa, bygga vidare på. Och om ni gör så berätta att  det är Rebecka Gustafson som är upphovsman och licensiera sedan ert nya verk på samma sätt som i fick ta del av det, alltså under Creative Commons, erkännande-delalika.

Mejla oss, eller lägg upp ert nya alster på Facebook, twittra om det så att vi på Webbstjärnan få se vad ni har gjort.

6 tankar kring ”Att leda som exempel – fungerar det?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: entreskolan

  4. Pingback: entreskolan

  5. Pingback: .SE

  6. Pingback: DJunk

Kommentarer inaktiverade.