Några bloggprojekt i skolan

Många bidrag i Webbstjärnan är del av ett större eller mindre projekt så även i tävlingsklassen 7-9. När jag klickar igenom bidragen inser jag att jag har missat bland annat en grym webbtidning som jag borde ha skrivit om i inlägget som handlade om webbtidningar och skrivande på webben, för kolla in Djonken, en skoltidning från Kalmarsundsskolan. De gör en webbtidning med hjälp av de uttryck som webben ger, med filmer som de lägger på Youtube och sedan bäddar in på sin tidning och jag bara njuter.

What's that? Not Santa anyway

Sedan har vi en bunt grymma bloggar från Fittja som i ämnet media tillval och it, som ämne

Det är roligt att klicka igenom alla bloggar från Fittja och se vad och hur långt eleverna har kommit. En som kommit långt är Sami och Ceci i bloggen Free Your Style som bloggar om livet i Fittja. De har bland annat skrivit om sin skolavslutning, till musik som satt sig i huvudet som Panic at the disco. Fittjabloggarna ger en inblick i några ungdomars vardag och man ser att deras arbete har en väldigt personlig prägel.

The Clones on the Christmas day

Andra bloggar som har personlig prägel är de bloggar som uppstått inom ramen för elevens val. Här har vi lite olika perspektiv, som En påse blandat som troligen att handla om allt från chokladpannkaka till att delta i Webbstjärnan. Sedan har vi Fluff-fluff, som är en blogg för alla fluffisar skriven av Sofie och Sofia för att:

Vi är två fluffiga tjejer som älskar mode,skor,väskor & allt som är fluffigt ! Så vi kännde att vi var tvungna att starta en blogg för alla andra som är lika fluffiga som vi !

En annan blogg som bara ligger i startgroparna är Hallon och Blåbär som skrivit ett statement för sin blogg kolla bara in

Vi är tre galna tjejer, alla på 14 år. Vi går alltså i årskurs åtta. Här tänker vi skriva om massa random, galna, konstiga, roliga och knasiga saker.

Eller titta igenom bloggen Teentop en blogg som skrivs av sex tjejer som heter Nadda, Karin, Dalia, Ugbad, Behitta och Shiggy.

Vi går i 8:an i St:illian skolan. Vissa av oss har känt varandra sedan lekis, och vissa i mellanstadiet.

De skriver om allt möjligt och jag får en inblick i livet som tonåring om bland annat de böcker som de läser och deras intryck av dem.

a newbie in town

Ett annat bloggprojekt som ingår i tävlingsklassen är Simcity, som är ett projekt i Framtidensbyggande, framtidsstäder. Deras bloggar är likadana, och projeket går ut på att bygga en stad och det är ett nöje att läsa om deras bravader, som att när det går långsamt. Det roliga är att eleverna tycks tävla mot varandra i Lag tres blogg kan jag läsa om poängsystemet

Det pratas om att vi ska använda spel och spelpedagogik för att motivera eleverna och det tycks läraren bakom projektet Simcity har gjort och det imponerar.

Ett annat värdegrundprojekt har vi i Vaddå Normal som är ett projekt om normalitet och normer, samt vad som anses vara normalt.

Deras webbplatser är spännande och intressanta. Webbplatserna har ett varierat innehåll allt från texter till filmer som eleverna skapat själva som den som handlar om Tor Leif.

——

Alla bilder är hämtade från http://flickr.com/kalexanderson och är licensierade under Creative Commons (Erkännande, IckeKommersiell, DelaLika), vilket innebär att du får använda bilderna fritt så länge du berättar att  det är Kristina Alexanderson är upphovsman, samt använder bilderna i icke-kommersiella sammanhang och om du bearbetar bilden samt vill sprida ditt bearbetade verk att du gör det under samma villkor som du fick ta del av mitt verk, alltså under Creative Commons (erkännande, icke-kommersiell, dela-lika)

5 tankar kring ”Några bloggprojekt i skolan

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Pernilla Rydmark

  3. Pingback: Pernilla Rydmark

  4. Pingback: Johan Aspersand

Kommentarer inaktiverade.