Min enkla CC-lathund i ny upplaga

I samband med min resa till London kom jag och Anette Holmqvist att prata en del om Creative Commons och hon fick mig att ta tag i min enkla lathund som jag skapade för min klass i samband med att de lärde sig Creative Commons, och fick mig att göra en uppdaterad version, en kortfattad lathund över förkortningarna och licenserna, som du kan ladda ner, eller ta del av här eller på Slideshare.

För dig som vill lära mer kan spana in Creative Commons webbplats eller Mathias Klangs guide Copyright-Copyleft om licenser, som skapar möjligheter för alla de som vill dela med sig av sina verk med hjälp av licenser som bygger på upphovsrätten, som kommit i en uppdaterad version.

Guiden handlar alltså om de licenser som går under begreppet Copyleft, och är du osäker vilka de är och hur de fungerar så är guiden en ingång. Mathias gör en relativt enkel genomgång av de olika licenser som används på fri programvara. I slutet av guiden finns även en kortfattad presentation av Creative Commons, av villkoren, licenserna och hur du ska göra när du använder verk som är licensierade under Creative Commons.

Den är gratis och du kan ladda ner den på Stiftelsen för internet infrastrukturs hemsida, eller genom den här länken som går till pdf-en.

9 tankar kring ”Min enkla CC-lathund i ny upplaga

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Fredrik Andersson

  3. Pingback: Kajsa Hartig

  4. Pingback: helena anderhag

  5. Pingback: Vad vet du om CC? | kihlanders rakt av

  6. Pingback: Anette Svensson

  7. Pingback: Ulrika Jonson

  8. Pingback: Vittra Saltsjö-Boo

Kommentarer inaktiverade.