Entreprenörskap med webben som arena

Vi i Webbstjärnan har många uf-lag som skapar webbplatser och webbshopar med hjälp av oss. Det är så roligt att se den skapar kraft som finns bland de elever som arbetar inom ramen för ung företagsamhet. Ung företagsamhet eller UF är

Ung Företagsamhet är en ideell, partipolitiskt obunden förening vars syfte är att samverka med skolan för att införa företagsamhet och ett engagerat näringsliv i det svenska utbildningssystemet. Genom sina utbildningar ger Ung Företagsamhet barn och unga möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Vi på webbstjärnan möter dessa projekt genom att eleverna bygger webbplatser, skapar facebookssidor som T-uf, ett uf företag som säljer egna te-blandningar, twittrar som LifesavingLocks, vars affärsidé är att arbetar med hårdonationer till föremån för kvinnor drabbade av bröstcancer sedan använder de webben för att nå och kunna kommunicera med sina kunder. Och jag ska säga att bland alla de lag som har en koppling till uf är det många som står ut och att välja ett eller flera som är representativa är svårt, så jag har idag valt två projekt som tilltalar mig.

rolling

Rolling av Kristina Alexanderson CC (by, nc, sa)

Jag är ingen skate-tjej, men en sajt som imponerar på mig är Blackgolds webbplats. Titta på de bräderna, jag blir alldeles sjuk och vill bara bli en skate-are. Tänk att bara få glida ner för gatan på en sådan bräda. Deras affärsidé är att

Vi ska tillverka olika slags rullbrädor som vi marknadsföra och sälja genom våran hemsida.

Jag bara hoppas att de får lite rull på försäljningen för det är förskräckligt snygga brädor. Sedan är det sajten ShareBear som får mig att falla platt. Bara deras slogan:

Missat några lektioner, behöver lite hjälp med anteckningarna?
Kolla här för att hitta det du behöver. Lägg upp lektionsmaterial och bli en ShareBear idag!

Tanken är så underbar att man inte kan låta bli att säga, tänk vilket initiativ och för att hjälpa andra, för att dela och sprida kunskap, och så rätt med tanke på alla elever som delar och ger varandra anteckningar, och sedan är allt under Creative Commons, häftigt och spännande. Jag undrar ju var den idéen ska landa.

2 tankar kring ”Entreprenörskap med webben som arena

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Ann Markström

Kommentarer inaktiverade.