Känner mig som en reklam-makare och det är härligt som attan :)

Idag har jag ägnat dagen till att på ett mitt mest pedagogiskt sätt försöka förklara hur man tävlar i Webbstjärnan eftersom vi ser att så många härliga bidrag finns redan uppe på webben så vill vi få fler att anmäla sig till tävlingen, och då gjorde jag en liten animation kring det. Jag tror aldrig jag har lyckats få in orden .se|webbstjärnan i en så kort presentation som denna. Jag känner mig som en överlycklig nybörjare som bara överanvänder de funktioner som finns till hands. Men roligt var det och ni kan ju roa er med att räkna hur många gånger webbstjärnan förekommer i filmen, och sedan trycka på de i er närhet så att de anmäler sig till Webbstjärnan och publicerar skolarbetet på nätet, eller om du/de redan är med anmäler dig aktivt till tävlingen.

Jag uppmuntra alla att testa att göra reklamfilm med sina elever, roligare kan man knappast ha… Ni kan säkert göra en bättre än min…

Webbstjärnan i fyra steg from .SE:s Webbstjärnan on Vimeo.

I text berättar filmen följande om fyra-stegs-raketen Webbstjärnan.

Webbstjärnan är som du säkert redan en tävling för elever som tillsammans med kamrater och sina lärare använder webben för att publicera sina skolarbeten. Tävlingen är rent teoretiskt en fyra-stegs-raket kan man säga:

 1. En lärare/en elev har en idé om hur han/hon/de vill använda webben i undervisningen
 2. De anmäler ett lag till Webbstjärnan och
  1. får ett webbhotell under ett år (om de vill av .se)
  2. får en valfri .se-domän under den tid man deltar i Webbstjärnan (om de vill)
  3. Man kan tävla med valfri domän också, en sajt på wikispaces, eller wordpress.com eller blogger också
 3. De skapar en webbplats
  1. med Webbstjärnans logga (som ska vara länkad till Webbstjärnan)
  2. med en om-sida som berättar mer om vilka som står bakom webbplatsen, deras källor, hur de förhåller sig till upphovsrätten, varför de ska vinna etc
 4. De anmäler din webbplats till tävlingen
  1. Tävlar…

1 tanke kring ”Känner mig som en reklam-makare och det är härligt som attan :)

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.