Varför ska man streama?

A modern Wilhelm Tell

Den frågan ställer sig väl alla, varför ska vi göra detta? Och på seminariet Alla Kan Streama kommer Lennart Malm från IBM med svaret. IBM visar på affärsnyttan och den kan sammanfattas till: Affärsnyttan med rörlig bild. Det är

  • kostnadseffektivitet och
  • skapar mervärde

Genom att streama live menar IBM att de

  • når vi fler målgrupper med geografisk spridning,
  • visar att de är synliga och närvarande via denna plattform
  • uppnå öppenhet/tillgänglighet

IBM menar att de öppnar upp och de ger dem större möjligheter att förstå dem de arbetar med, förstå varför det inte blir en dialog, vi kan följa upp och in i sälj, kundvård, konkret, viktigt att komma ihåg.

IBM bygger ett arkiv för att ge mer, för att gör det möjligt att få nya besökare. Fördelen med streamat material är att det är transportabelt, materialet går att flytta på webben, deras ambassadörer kan dela deras material i sina nätverk, sprida IBM:s material och varumärke.

Sedan menar IBM att de genom streamat material också blir mer tillgängliga och lättare kan mäta vad människor är intresserade av.

Sedan säger IBM-killen något väldigt klokt om mätandet av framgång. Det är svårt att mäta, för vad är bra/dåligt och sedan ska man alltid fundera kring sensation vs information. Information skapar trafik under en längre tid sensation skapar trafik under en kort period.

Att använda streaming har också följande fördelar. Det är:

  • Snabbt,
  • enkelt och
  • sänker garden, vi blir mänskligare, mindre instängda

Sandra Wissting visar fördelarna med att använda streaming i skolan i sitt inlägg Elever får feedback på muntlig framställning via Bambuser och hennes upplevelse är i stort sett likvärdig med IBM:s och hon pratar också om mervärdet:

Jag filmade med mobilen, men det går bra att ställa en dator med webbkamera i klassrummet också. Det blev mycket uppskattat! Förutom att föräldrarna fick möjlighet att se hur deras barn agerar i sådana här situationer, så har det gett ett mervärde jag inte hade räknat med innan vi började; Feedback och spegelträning! Något man oftast inte får förrän i vuxen ålder.

Tänk om alla förstod det, precis som Sandra Wissting visar, det finns ett mervärde.

1 tanke kring ”Varför ska man streama?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.