Tack för återkopplingen och tack för allt stöd!

Igår på twitter fick jag av den underbara Annika följande tweet:

@kalexanderson Så tacksam för din blogg – vilket arbete! Jag känner mig betydligt tryggare nu när vi drar igång upphovsrätt i klassen!

Sedan följer Ingela Clarin upp med följande tweet:

@A_nikas @kalexanderson Instämmer! Du är vår guru! Vår inspiration! Jag hade hade aldrig kört CC utan dig och… @cclones såklart!

Det får mig att fundera kring vad som fick mig att arbeta med upphovsrätten.

Jag vet att jag inte gett mig ut på nätet med skolarbete utan John Ajvide Lindqvist, inte heller utan S2 (på Enskilda Gymnasiet) och inte om inte Webbstjärnan genom Pernilla Rydmark och Gabriella Lönnroos hade dykt upp. Passionen för det komplicerade fanns där redan, att söka vägar förbi hindrena, upphovsrättens krav stötte vi på snart, men de vi löste vi genom att fråga och använda frökens bilder, av Blackeberg.

Men Creative Commons fattade jag väldigt lite av och hade nog också fortsatt göra det utan Mathias Klang. Han fick mig att förstå att de gick att förstå. Mathias var outtröttlig, svarade på varenda fråga, skrattade inte en enda gång, bara tålmodigt tog det än en gång tills jag fattade.

Utan Mathias som alltid säger:

Det var en bra fråga, varje gång jag undrar och sedan kommer han med ett svar, eller ber om mer tid innan han svarar.

Så tack! Mathias, Annika och Ingela.

Och jag finns här @A_nika i arbetet med eleverna om upphovsrätt och Creative Commons så kör 🙂

@kalexanderson Förbereder rejäla tag ang upphovsrätt och CC med eleverna och du är helt klart bästa källan! Go go go!

4 tankar kring ”Tack för återkopplingen och tack för allt stöd!

  1. Pingback: Bra länkar – 18 februari, 2011 | Per Olof Arnäs

  2. Annika

    Fina Kristina! När jag läser detta så inser jag vilka otroligt fina twänner twitter kan ge! Minst lika roligt var det att ses irl – jag hoppas på fler gånger 🙂 TACK!!

Kommentarer inaktiverade.