Ett bloggpass till Let me in, för ”att besöka en roman”

Jag läste mejlet som hastigast, fattade inte riktigt grejen. Berättade om det imorse på jobbet och sa, att jag fått ett mejl om den nya filmen. Den som har sin utgångspunkt i Låt den rätte komma in, jag vet att jag twittrade om trailern här om veckan, för min kollega Pernilla Rydmark hade sett den. Och tipsade mig.

Som vanligt så säger min kollega Rebecka Gustafson, men vilken är punch linen? Jag tittar lite frågande på henne och säger, det är just det jag inte fattar, varför skickade de det mejlet till mig? Jag men jag gillar ju inte skräck alls, jag gillar Blackeberg och John Ajvide Lindqvist. Jag älskar Lindqvist skildring av Blackeberg och jag har arbetat med det i skolan, men skräck är inte riktigt min grej.

Så Rebeckas raka och kloka fråga fick mig att fundera vad vill de mig? Jag läste mejlet igen:

Där John Ajvide Lindqvist skriver om sin upplevelse av filmen ett litet citat som fick mig att tänka filmen är nog kanske för mig också:

Det glädjer mig att denna lilla pärla nu har fått svensk distribution och att även svenskar kan få ta del av en annorlunda tolkning av Oskar och Elis historia. Den här gången heter de Owen och Abby och Blackeberg är förflyttat till Los Alamos. Men det handlar fortfarande om kärlek, besatthet, blod och om att låta den rätte komma in.

Ett Los Alamos som Blackeberg, kanske fungerar det också, jag undrar vad som är Vällingby, och om Danderyds sjukhus. Efter två genomläsningar fattade jag vad jag fått, en inbjudan till pressvisningen av filmen Let me in. Jag var tvungen att ringa och fråga om det stämde att de verkligen ville att jag skulle komma och titta på filmen, jag, en lärare fel, fel, fel en projektledare som bloggar ville de skulle komma och se filmen.

Tänk vilket pepp!

Så nu ska vi se om Blackeberg görs sig på amerikanska, vet inte riktigt om jag tyckte att Blackeberg skildrades på ett rättvist sätt i den svenska versionen, men ok … En film är aldrig som en roman. Men det här ska bli spännande.

3 tankar kring ”Ett bloggpass till Let me in, för ”att besöka en roman”

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Vem bli Oskar i den amerikanska vampyrens sällskap? | Kristina Alexandersons blogg

Kommentarer inaktiverade.