Sociala medier är en soft spot för mig…

Jag tillstår att det nog var ett av de mest svåra uppdrag jag genomfört att göra ett webinar. Jag fick frågan av Anders Kihl som på twitter föreslog att jag skulle prata om sociala medier på #ssmw lunchwebinar. Jag har pratat om det förut, men att prata om något utan att ha åhörarna i samma rum gjorde det om något ännu svårare.

Det fanns inga nickar, inga rynkade pannor, visst det fanns en livechatt, men den hann inte jag med i eftersom jag hade fullt upp med att prata om sociala medier och de utmaningar som dessa kan innebära i skolan, men och hur dessa medier och verktyg möjliggör en demokratisering av samtalsutrymmet i klassrummet, i skolan. De som tidigare inte haft tillgång till, eller fått möjlighet att höras för att berätta om sin skolvardag få det genom sociala medier, och det är grym, häftigt, stort men också svårt och innebär nya utmaningar.

Formen med ett webinar var spännande och möjligheterna känns stora, tänk, tänk om man skulle kunna ha fler sådana kring frågor som berör min verksamhet, kring hur vi kan arbeta med internet i skolan, frågor kring hur lärare/elever arbetar med att skapa webbplatser, tänk vilka möjligheter…

Ska fundera kring det…

I vilket fall som helst dagens webinar, mitt första, gick väl hyfsat, tekniken strulade och Anders Kihl missade halva, men sånt är livet. För dig som inte kunde vara med finns det inspelat och till det kan du ladda ner eller titta på mina slides som precis som vanligt ligger på Slideshare.


3 tankar kring ”Sociala medier är en soft spot för mig…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Redaktionen

  3. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.