Sprang jag på ett tabu, när jag ego-gillar?

Jag skrev en status-uppdatering på Facebook i tisdags som lyder:

jag egogillar och känner mig dryg!

Jo, jag gör det, när jag tycker att det är något som jag tycker att jag har gjort bra. Vem ska annars visa att de uppskattar mig, om inte jag gör det? Det är lite som citatet av Oscar Wilde:

Att älska sig själv är början till en livslång kärlekshistoria.

Men jag undrar precis som en av mina vänner om jag springer på någon norm, någon oskriven regel på Facebook, när jag gör det. Om andra tycker att jag förhäver mig, när jag delar mina bilder, mina texter, mina intryck, så får de väl göra det, å andra sidan tänker jag om inte jag gör det, vem ska då gör det?

Så GILLA, och EGOGILLA på, det är bra för Facebook gillar och är skapat för klick, så Gilla på, och när du är igång, gilla CClones också så blir jag glad, gilla något någon annan gjort så blir de glada, och gilla det du själv gjort!

Via twitter fick jag ett underbart citat av Elwira Kotowska @elwirakotowska som sa

@kalexanderson Bra inlägg, så hmmm..osvensk, skulle jag säga. Så kommer Sartre här alldeles perfekt:

”Säga vad man vill, så finns det dock en sorts kärlek som består varje prov. Den är trofast, den är alltid lika stark och den varar hela livet. Det är egenkärleken.”Jean Paul Sartre

5 tankar kring ”Sprang jag på ett tabu, när jag ego-gillar?

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Micke Bq

  Jag brukar också egogilla och det tycker jag man ska få göra när det känns rätt och riktigt. Så vi/jag gillar helt klart på även i fortsättningen. Det finns säkert regler och normer för sådant här. Men jag känner inte till dem eller bryr mig helt enkelt inte.

 3. Elisabeth

  Tycker du gör rätt i att gilla dig själv för hur ska man annars kunna gilla andra. Ordet dryg är förresten ett intressant ord. Jag har hört olika definitioner av det, men vet inte vilket som egentligen är bäst; snobbig, översittare.. Finns det fler definitioner?

 4. Filippa

  Det här tycker jag är himla intressant. Vad kul att ni alla tycker att det är OK att ego-gilla. (Himla bra ord!) De allra flesta, som jag fattat det, gör bara tummen upp på ANDRAS grejer, som ett självklar regel i ett socialt spel där den ena säger: det här gör jag nu och den andra svarar: Åh, vad häftigt/snyggt/bra/kul/stå på dig, ja ni fattar – att gilla-knappen handlar om möjligheten till dialog med andra.

  Själv ego-gillar jag inte. Har alltid haft en vag känsla av att Facebook i detta fall speglar våra möten utanför nätet och det är ju väldigt sällan man visar upp något och säger: ”Titta här på min målning/artikel/blomsterrabatt! Gud va bra jag är alltså!” 🙂

  Men detta måste jag bara undersökas närmare! Jag ska genast fråga mina elever hur de gör, om de gör likadant och om de anser att det är ”tabu” eller helt okej…

  Elisabeth – jag gillar verkligen ordet dryg. 🙂 I Dalarna betyder det typ ”jobbig”, ”tröttsam”, ”tjatig” fast på ett litet vänskapligt sätt. 🙂

Kommentarer inaktiverade.