Visa fler goda exempel från skolan-som skollyftet och Webbstjärnan

Skoldebatten rasar och det pågår spännande initiativ som med skolraset, vars TES är klar, eller? Vill de bara visa på felen, eller finns det plats för det som fungerar i skolan också? Eller inte? Jag lämnar frågan för nu, men läs Brit Stakstons inlägg på Second Opinion Skolraset har redan en färdig tes och Jocke Jardenbergs tankar i Aftonbladets problem med skolraset i ämnet.

Samtidigt finns en motrörelse i skollyftet ett härligt frisk initiativ av Anna Kaya som vill visa på Goda exempel som tror på exemplens makt att de kan leda skolan framåt, sånt gör mig glad.Vi på .se |Webbstjärnan vill samma sak att visa på goda exempel för att internet kan vara en arena för att skapa och visa vad skolan gör. En arena ett fönster in i skolan.

Just nu befinner sig Webbstjärnan i högform, vi arbetar febrilt med att titta på bidrag, förundras, imponeras och njuta av allt det som elever med handledning av sina lärare skapat på webben. Och jag måste säga att jag är så imponerad, så förtjust och lycklig. Vi har så många elever som genom webbstjärnan arbetar med att få kunskaper om internet på ett annat sätt än bara genom att söka information. Vill du se exempel på vad man gör i skolan, vad elever arbetar med i skolan kolla in listan på bidrag i Webbstjärnan som klarade första gallringen.

I den listan finns det sprakande projekt, de visar på en skola som lever, är kreativ, spännande, utvecklande och med i tiden. Läs sedan skollyftets sajt och hör de besjälade lärarna berätta om Projekt som undervisa mig eller exempel på bloggen i undervisningen som handlar om en klassblogg

3 tankar kring ”Visa fler goda exempel från skolan-som skollyftet och Webbstjärnan

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: Anne-Marie Körling

  3. Pingback: Anna Kaya

Kommentarer inaktiverade.