Ett bloggskal, som väntar på sitt innehåll

Looking through

Att få nöjet att tjuvkika på en blogg som ännu inte har tagit form, som ännu inte mött sina skribenter är alltid spännande. En blogg med en struktur som väntar på skribenter och läsare är Ingela Clarins elevbloggar om deras läsning av romanerna:

Alla tre bloggarna har samma innehåll, koppling till mål, syftet, arbetsbeskrivningen klar.

Och såklart en OM-sida, den viktigaste, kanske mest centrala på varje webbplats. Där vi får en kort beskrivning av webbplatsen:

Den här bloggen sköts av ett antal elever på Augustenborgsskolan, i klass 7D. Bloggen är en del av deras svenskundervisning, och klassen bloggar om tre olika böcker. De andra två bloggarna hittar du här: Tusen gånger starkare och I taket lyser stjärnorna:

Målen för detta område kan du läsa under Mål och kriterier-fliken. De har fått ganska tydliga riktlinjer gällande sina inlägg och dessa hittar du under inläggsanvisningar.

Jag som lärare har byggt upp ramarna för bloggen, men eleverna skriver, redigerar och publicerar själva. Jag tror på frihet under ansvar nämligen och de brukar inte göra mig besvikna!

Bloggarna lyser är färdigbyggda och väntar på de som ska flytta in. De som ska skriva, bearbeta och ta ställning till romanerna. Diskutera tillsammans. Det väntar även vi läsare på. När kommer de? När ska de börja. Börjar de som mina elever brukar göra, med ett litet introduktionsinlägg där varje bloggare presenterar sig själv, deras synsätt på bloggen och deras erfarenheter av att blogga, eller gör Ingela på något annat sätt.

Jag kan knappt vänta på att påsken ska ta slut så att jag kan få följa dessa läsbloggar och deras skribenter, bloggare. Som ska blogga om sin läsning av litteratur.

Hela mitt jag sitter på tå av förväntan.

4 tankar kring ”Ett bloggskal, som väntar på sitt innehåll

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

    1. Ingela

      Nu har de börjat! De fick skriva någon form av kort introinlägg bara för att prova på, sedan blir det väl läsning nu i några veckor innan mycket mer händer…

  2. Pingback: Claes Nyberg

  3. Ingela Clarin

    Ja, jag är också förväntansfull! De valde böcker innan lovet och då visade det sig att ingen ville läsa ”I taket lyser stjärnorna” så den utgår. Någon ny hann jag nämligen inte fixa. Jag är spänd på att se hur de klarar att ta till sig böckerna, de är inte böcker man normalt läser i sjuan tror jag, men många är vana läsare så jag hoppas det ska gå. Det här med analys är dock rätt nytt för dem fortfarande, så vi får väl se! I morgon kör vi igång i alla fall! 🙂

Kommentarer inaktiverade.