Hur gör du när du vill bli en icke-vän på Facebook?

Jag fick ett mejl för ett tag sedan av en Facebook-vän, en bekant, en person jag beundrar och har en yrkesmässig relation till. Vännen skriver och berättar: jag kan inte längre vara vän med dig på Facebook, och sedan kommer en förklaring som jag kan förstå och acceptera.

Jag svarar:
Jag beundrar och förstår ditt beslut även om det gör mig ledsen.

Jag funderar kring mitt ansvar, över beslutet om jag borde göra något mer. Om jag egentligen fick något val…

Sedan inser jag att det händer nog hela tiden att vänner väljer att bli icke-vänner, men de flesta märker jag inte av, de flesta gör det bara i det tysta, de smyger med det…

Men hur gör du, när du väljer att vara icke-vän med någon av dina Facebook vänner? Berättar du? Eller smyger du bara med det i det tysta? Och hur vill du att andra ska göra?

Berätta när, och varför eller inget säga?

3 tankar kring ”Hur gör du när du vill bli en icke-vän på Facebook?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Ingela

    Jag gjorde en massborttagning av elever för ett tag sedan, och gjorde jag en allmän förklaring till alla. Men någon enstaka har jag faktiskt smygborttagit…

  3. Elisabeth

    Jag är aldrig FB-vän med mina elever som jag har i undervisning. Jag brukar vara tydlig och klargöra för alla jag träffar första gången att jag av princip inte är FB-vän med elever för att undvika att de ska känna sig ”dissade” när jag inte accepterar deras vänförfrågan. Det är viktigt att klargöra att det inte har något med dem personligen att göra. Alla accepterar detta och det brukar aldrig vara något problem.

    När de gått ur skolan och de vill vara FB- vän kan jag acceptera (i de flesta fall). Jag har dock slutna FB-grupper i alla klasser (7-9) där även föräldrarna kan vara med i diskussionsgrupper m.m.

Kommentarer inaktiverade.