Länkkärlek under blogg-<3:s-veckan till dig Cecilia

Jag har tänkt vara med och har till och med förberett mig för att minnas veckans tema i bloggosfären, länkkärlek. Mitt första länk till en annan blogg går till Cecilia Johanssons blogg för att hon så naket visar hur det är att vara lärare i inlägget Vi är nominerade till bästa bidrag.

För drygt ett år sedan höll jag på att bli diskad i tävlingen Webbstjärnan eftersom mitt och mina elevers bidrag inte hade fått med Webbstjärnans logga. Jag förstod helt enkelt inte hur jag skulle få dit den. Tänk om jag inte hade råkat lyssna av arbetslagets telefonsvarare där Kristina A bad mig ringa precis innan deadline. Var hade jag varit idag då?

Jag hade nämligen  ingen aning om att det jag gjorde var bra. Trots att jag exempelvis hade fått pengar till flera pedagogiska projekt i kommunen så tänkte jag inte att det kunde vara något speciellt. Men Kristina Alexanderson envisades med att min skrivblogg var fantastisk. Till slut började jag nästan tycka det själv och det gav mig kraft att söka kursen Ikt och lärande på lärarlyftet i Uppsala (tack Jan Björklund för att du gav oss lärare det). Jag fortsatte att utveckla mitt bloggande med elever och började reflektera över vad jag vill med mitt yrke.

Nu är jag alltså nominerad igen och jag är så oändligt tacksam över att Webbstjärnan finns. Tack för att ni ser oss lärare och låter oss visa upp vårt arbete!

Tack Cecilia för dina underbara inlägg…

Du är värd all min länkkärlek <3