Låt dig inspireras av Webbstjärnans utbildningsmaterial

Vi på Webbstjärnan har gjort några utbildningsfilmer som är tänkt att användas i förhållande till arbetet med  internet i skolan. Vi har bett lärare berätta om sitt arbete med webbpublicering i skolan, vilket resulterade i tre filmer.

I den första berättar Josef Sahlin, om sitt arbete med klassbloggen Tegelbobarn, sedan är det Cecilia Johansson som den andra filmen berättar om sitt arbete med superstarmedia.se och sedan är det den tredje med Marie Andersson, som berättar om sitt arbete med Detektiven Emil och vi. Till Josef och Cecilias filmer finns det även enklare guider som vem som än vill kan ladda ner och använda för att själv komma igång. Eller bli inspirerad att använda webbpublicering i klassrummet. Vi har även en liten film om Maries elever som berättar om sitt arbete med Detektiven Emil och vi

Vi har även gjort guider om andra webbprojekt som vi uppmärksammat i Webbstjärnan, som vår blogg-guide bloggen Klokaste en otroligt spännande blogg där eleverna bloggar utifrån citat som de tycker är värda att dela. Sedan har vi gjort en blogguide för de elever som vill skapa en webbplats för sitt företag med hjälp av WordPress.

Sedan har vi de underbara filmerna [1] och [2] och reportaget ett år senare om fjolårets vinnare Fiskis5an som du kan ta del. Till Fiskis5ans webbplats har vi också skapat en blogg-guide, alltför att få se fler Europa projekt på webben.

Vi har även gjort tre filmer som handlar om:

Alla filmer ligger på Youtube, men till de filmer som handlar om Upphovsrätt, Creative Commons och Källkritik finns dessutom alla mina presentationer på SlideShare. Och till Creative Commons filmen finns en enkel lathund som du kan använda, fritt, och vi vill att du gör det 🙂

Presentationerna finns på Slideshare:

Min förhoppning är att allt material ska komma till användning precis som filmen om upphovsrätt hjälpte Charlotta Wastesson.

På Stiftelsens YouTube kanal finns det en spellista där vi lägger upp alla filmer som vi skapar för att stödja arbetet med att utveckla arbetet med Internet i skolan

1 tanke kring ”Låt dig inspireras av Webbstjärnans utbildningsmaterial

Kommentarer inaktiverade.