Bloggkärleksveckan. Idag till Farmor Gun

Jag tror att alla läser Farmor Gun, för att hon är klok och genomtänkt. Du behöver inte vara Piratpartist för att bli övertygad och instämma i hennes engagemang och starka känsla för att vi ska få vara medborgare på nätet. Det finns mycket hos Gun Svensson som man kan beundra idag vill jag trycka på hennes starka ställning för att vi som medborgare ska bli sedda som medborgare och inte bara konsumenter för det beundrar jag. Det är en fråga som alltför ofta försvinner i samtal kring nätet, vi är medborgare på nätet också inte bara varor och konsumenter.

Så läs Farmor Gun och få insikter och mycket annat klokt som vilken av att kunna länka för bra samtal på nätet:

Men utan tillgång till även annat material att länka till när jag skriver skulle ”samtalen” på webben bli mycket torftigare.

Torftigare på samma sätt som det skulle ha blivit om vi människor – före internets genombrott – hade varit tvungna fråga om lov varje gång vi kopierat och delat med oss material, som vi då utbytte tankar och idéer med andra om. Med insikten att vi börjar våra liv med att härma och kopiera andra och sedan växer i kunskap och kreativitet genom dela med oss till andra och varandra, är det ingen konst att förstå varför den tekniska plattformen The Pirat Bay fyllt och fyller ett genuint mänskligt behov i en ny tidsepok. Trist dock att den industri som köpt upp upphovsrätterna hellre lagt och lägger pengar på en massa dyra advokater för att jaga fildelare än att försöka förstå och möta mänskliga behov i en avvägning mellan en juste användning för privat bruk och vad de själva ser som inkomstförluster, men egentligen borde kunna se som led i en marknadsföring om de insåg värdet av en kombination med en försäljning i takt med tiden.

Dagens bloggkärlek vill jag ge till vår gemensamma Farmor Gun

 

1 tanke kring ”Bloggkärleksveckan. Idag till Farmor Gun

  1. Pingback: Bloggkärleksveckan – min kärlek! | Anne-Marie Körling

Kommentarer inaktiverade.