Reklam på Googles första sida- varför då?

TechCrunch läser jag att Google påminner om Farsdag, på sin startsida. När jag läste inlägget tänkte jag so what:

If you click on the message, you are taken to a page that shows you how you can call your Dad for free (in the U.S. and Canada) from Gmail. Google has even added a note in your Gmail chat roster, right under the “Call phone” link, to remind users to call their Dad.

Och lite längre ner står det om att Google till morsdag gjorde en speciell hyllning via Doodle, men inte att de marknadsförde en google-relaterad-produkt, som att du kan ringa med Google.

Jag funderar om det här är något nytt för Google att marknadsföra sina egna produkter på första sidan, kanske kommer vi se annonser för andra än Google på första sidan också? Frågan hur det påverkar vårt sätt att se på Google som det naturliga sättet att hitta information på nätet?

Skulle annonser på första sidan påverka vårt sätt att se på Google? Jag tror det, vad tror du?

4 tankar kring ”Reklam på Googles första sida- varför då?

 1. Mats Lindholm

  Är inget nytt. När de släppte sin första Google telefon så fanns det reklam på den amerikanska start-sidan.

 2. Linda

  En viktig anledning till att Google har fått en sådan särställning som sökmotor tror jag är den rena förstasidan. Om de börjar ha för mycket grejer runt omkring så kan de mycket väl tappa den positionen.

 3. Erik Sellström

  Jag tror toleransen är hög (iaf om jag utgår från mig själv). Men det krävs finess och smartness från G:s sida. Inte minst när det gäller förstasidan.

  Ojämförliga Aftonbladet kom undan med en grej för ett par år sedan som jag aldrig såg någon uppmärksamhet kring. Under en period körde man en negativ artikelserie på Viktväktarna och deras metoder, verksamhet etc. Kort därefter lanserade man Viktklubb.se. Det ruskiga är att man som publicister beredde en marknadsplats åt sig själv.

  Google måste hålla tungan rätt i mun och minnas sitt ursprungliga kall. Att ge användaren ett så bra och relevant sökresultat som möjligt. Glider man på det kan det absolut få konsekvenser.

Kommentarer inaktiverade.