Webbpublicering i skolan? – Webbstjärnan hjälper till

Jag och mina kollegor på Webbstjärnan sitter just och färdigställer det sista inför årets omgång av Webbstjärnan. Det är mycket som ska vara på plats, och vi startar redan imorgon med att Josef SahlinÅrstaskolan i Stockholm håller i höstens första lärarseminarium hos oss på .SE i Stockholm.

Josef, har förberett sig väl, han har fundera och han har dessitom redan lagt ut sin presentation på vår slideshare, jag tittade igenom den imorse och riktigt njöt, speciellt när Josef i slutet av presentationen skriver:

 • Spara på länkarsom kanbehövas nu eller senare.

Åh, vad jag känner igen mig, så arbetade jag också som lärare, jag sparade på allt som en skata. Sparade på allt och inget. Det är en vana som är svår att ta sig ur.

Josef Sahlin är klok när han säger:

 • Skapa rutiner Börja enkelt med det du hinner och klarar av.

Börja enkelt men i presentationen finns det också mycket annat som en lärare som vill börja med webbpublicering bör fundera kring, som att du ska

 • Låta ditt pedagogiska organisationstänk bestämma strukturen, inte tekniken.

En webbplats som du skapar med dina elever bör vara kopplad till syftet med uppgiften, till kursplanerna, till läroplanen, som leder skolans arbete. Det är som med allt annat skolarbete, att läraren behövs för att vägleda, skapa struktur och funktion för arbetet. Men det jag tycker allra bäst om i presentation är att Josef vill ge lärare ”empowerment” när han säger:

 • Du som lärare bestämmer vad internet i skolan innebär,inte eleverna. (men lyssna på dem)
 • Våga 
göra
 fult! Våga 
misslyckas!
 • Tipsa
 varandra! Hjälp 
varandra!
Det finns mycket klokt i dessa ord, men det handlar om att VÅGA! och att tro att det inte gör så mycket om det blir lite fel, vi lär oss mycket av det som vi gör fel också.
Vill du som lärare veta mer om Webbstjärnan, eller komma på ett seminarium så kommer vi att ha flera seminarier, både i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. De är alla gratis och det är bara att anmäla sig.

Vi kommer också att ha en liten föreläsningsturne i september då du kan komma på vår föreläsning om Webbstjärnan och webbpublicering i skolan och få ta del av de erfarenheter som jag och andra lärare har av att arbeta med webbpublicering i skolan. Det är bara att anmäla sig. Alla föreläsningar är också kostnadsfria.

11 tankar kring ”Webbpublicering i skolan? – Webbstjärnan hjälper till

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: Niklas Karlsson

 3. Pingback: Linda Spolén

 4. Pingback: .SE

 5. Pingback: .SE

 6. Pingback: Peter Forsman

 7. Pingback: Josef Sahlin

 8. Pingback: Anna Kaya

 9. Pingback: Det livsfarliga internet – bokmässan 2011 | Kristina Alexandersons blogg

 10. Pingback: BM(Brippen)Eriksson

 11. Pingback: .SE

Kommentarer inaktiverade.